Dagje Nijmegen (9 maart 2018)

Vrijdag 9 maart 2018

Vandaag was ik een dagje in Nijmegen omdat ik voor mijn jaarlijkse controle (vanwege schildklierkanker, lees meer op mijn persoonlijke blog) een afspraak in het Radboudziekenhuis had. Vanuit Rotterdam is het zo’n 2 uur met het OV, dus ik maak er altijd een leuk dagje van. Eerst naar het ziekenhuis, waar ik een na mijn afspraak en bloedprikken wel een stukje taart verdiend had.

20180309 Nijmegen

20180309 Nijmegen
Radboudziekenhuis

Het is koud vandaag, maar het zonnetje schijnt. Ik besluit om vanaf het ziekenhuis naar het centrum te wandelen. Dat is ongeveer 2,5 kilometer wandelen via de Sint-Annastraat.

20180309 Nijmegen
spoor naar Limburg

Al wandelend kom ik langs mijn eerste studentenhuis, aan de Franselaan. Ik had de kamer op de eerste verdieping met de witte erker.

20180309 Nijmegen
mijn eerste studentenhuis

Uiteindelijk kom ik bij het Keizer Karelplein uit. Dit verkeersplein is voor veel automobilisten een nachtmerrie, omdat in tegenstelling tot bij een rotonde verkeer van rechts voorrang heeft èn er geen lijnen op de straat zijn. Ik wandel nog even naar de VVV, want bij mijn spoordeeltreinkaartje van vandaag zit een gratis stadswandeling voor Nijmegen. Daar heb ik nu geen tijd voor, maar ik wil de wandeling wel alvast hebben.

20180309 Nijmegen

Ik heb met een vriendin afgesproken bij lunchcafé De serre, vlakbij Plein 1944. We drinken eerst koffie en thee en schakelen daarna over op een wijntje. Heerlijk om bij te praten over van alles en nog wat.

20180309 Nijmegen
foto vanuit de bus als we over de Waalbrug rijden

Aan het einde van de middag nemen we de bus naar Oosterhout (Nijmegen) waar ik bij onze oude buren ga eten. Tijdens het eten praten we bij. Rond 8 uur stap ik op een donker station Elst weer op de trein richting huis. Al met al was het een gezellige dag!

20180309 Nijmegen