Dagje naar Groningen (23 februari 2010)

Dinsdag 23 februari 2010

Om half 10 vertrek ik. Eendje start redelijk snel. Eerst naar mijn ouders, want ik ga samen met mijn moeder. Voordat we vertrekken drinken we nog een kopje thee. Ook Wooster wil uitgebreid geknuffeld worden, want hij heeft me al een paar dagen niet gezien. Hij is een beetje door het dolle heen.

Het is een eind rijden naar Groningen. Onderweg eten we door paps gesmeerde broodjes. Heerlijk! Bij de voormalige IB-groep aangekomen blijken we op een andere locatie te moeten zijn. Deze ligt meer in het centrum en we zijn er vlakbij geweest toen we de weg aan het zoeken waren. Na het parkeren van de auto was het een klein stukje lopen naar de goede locatie van DUO. Na een half uurtje wachten in de kleine wachtkamer zijn onze zes diploma’s voorzien van een stempel dat aangeeft dat ze echt zijn. We krijgen een routebeschrijving naar de rechtbank. Het is ongeveer een kwartiertje lopen, wat erg lekker is op een van de eerste lentedagen van dit jaar. Heerlijk om langs de grachten te lopen.

20100223 Groningen

20100223 Groningen

Bij de rechtbank moeten onze spullen door een röntgenapparaat en wij door een detectiepoortje. We hebben niets geks bij ons, dus we mogen naar binnen. Bij de balie geef ik de diploma’s af. De man achter de balie wil mijn adresgegevens weten voor de kwitantie. Hij vindt ‘Golden deliciousstraat’ een reden om te verhuizen…. Na weer een half uurtje wachten zijn onze diploma’s voorzien van nog een stempel. En krijg ik van elk diploma drie gewaarmerkte kopieën. Altijd handig. De man achter de balie vindt dat we in de stad nog maar een kopje koffie moeten drinken. Hij vraagt waar hij ons kan treffen. Grapjas!

Mam en ik wandelen via de Grote markt naar de parkeergarage. Het is alweer half 3 geweest en we hopen onderweg nog te kunnen kringlopen. In Heerenveen kunnen we de kringloopwinkel niet vinden, dus gaan we de snelweg maar weer op. Bij het tanken haalt mam wat te drinken en te snoepen.

Bij Zwolle is het erg druk. We doen er drie kwartier over om Zwolle voorbij te komen. Volgens de radio zijn ze bezig met noodreparaties aan het wegdek. En bij Arnhem komen we op de A12 ook weer in zo’n lange file terecht. Eindelijk, tegen 19 uur, zijn we weer bij mijn ouders. Ik drink nog snel een kopje thee en ga dan met Wooster richting huis. Nou ja, Eendje had er even geen zin in, dus het duurde een tijdje voordat we weg konden. Eendje moest hiervoor eerst aangesleept worden door mijn moeder. Uiteindelijk zijn Wooster en ik om 20 uur thuis. Christof komt even later thuis met de frietjes. Heerlijk!

Het was een lange dag en dat zonder ook nog iets leuks gedaan te hebben. Maar het was zeker een nuttige dag!