Dagje Amersfoort (26 oktober 2017)

Donderdag 26 oktober 2017

Vandaag ben ik met een vriendin van mij een dagje op stap geweest in Amersfoort. We kennen Amersfoort eigenlijk allebei niet èn Amersfoort ligt voor ons allebei op ongeveer een uur met de trein. Na aankomst in de stad hebben we bij Stadscafé Amersfoort thee en koffie gedronken. Een fijne plek om bij te kletsen.

We hebben door het centrum gewandeld en allerlei leuke straatjes en gebouwen gezien. We hebben geluncht bij Theeschenkerij Something Else. Ze hebben hier heerlijke thee en broodjes.

Na de lunch zijn we verder op ontdekkingstocht gegaan in Amersfoort. We zijn bij twee erg leuke kledingwinkels geweest, Jasmijn Mode (waar ik een supergaaf rokje van Enolah heb gekocht) en Keizerin. Natuurlijk zijn we ook bij boekhandels geweest, namelijk Speelboek en boekhandel Veenendaal.

Voor ons avondeten zijn we bij restaurant Sloop naar binnen gewandeld. We waren de eerste gasten en de koks waren zelf nog aan het eten. Dat maakte ons niet uit, want zo konden wij rustig genieten van een glaasje wijn. De paddestoelenrisotto met parmezaanse kaas en een vleugje truffel was erg lekker. Ik vond het wel jammer dat ik later op de rekening zag dat ik voor de truffel 4,5 euro extra moest betalen 🙁 Als toetje koos ik een kaasplankje. Dat was erg lekker, met verschillende pittige kazen.

Ik heb een erg leuke dag gehad in Amersfoort en ik kom zeker nog een keer terug.