Zondag 3 oktober 2010

Vandaag hebben we de trein genomen naar Sandringham, ten zuiden van St. Kilda. Het station is vlakbij het strand en vandaar zijn we weer naar het noorden gaan wandelen.

Het was veel beter weer dan wij verwacht hadden. De zon scheen en het was iets van 23 graden. Gelukkig hadden we ons wel van tevoren thuis ingesmeerd met zonnebrand. Dat is hier in Australië echt nodig, want de zon brandt veel harder dan in Nederland. Het was heerlijk om langs het strand te lopen. Af en toe kon je in de verte het CBD (central business district) van Melbourne zien liggen. Onderweg hebben we een heerlijk Italiaans ijsje gekocht.

Er waren veel mensen en honden op het strand. Tot 1 november mogen honden op veel plaatsen nog los lopen. Daarna niet meer. Leuk om die rennende honden te zijn. We misten Wooster op dat moment wel.

We hebben leuke huizen gezien. Lijkt me heerlijk om ergens te wonen met uitzicht op zee. We gaan er vanuit dat dit voor ons onbetaalbare woningen zijn, maar dromen kan altijd….

Bij Brighton Beach stonden allemaal leuke gekleurde strandhuisjes. We hebben 1 huisje gezien dat open was. Erg klein, maar voldoende voor een dagje op het strand. In Nederland heb je dit soort huisjes volgens mij ook.

Bij Brighton North, zo’n 6 km verderop, vonden we het wel welletjes. Het zou vanaf hier nog een kilometer of 5 naar St. Kilda zijn en dat is te ver. Vanaf het strand was het ongeveer een kwartier lopen naar het treinstation van Brighton North. Van hier 5 minuten ofzo met de trein en 10 minuutjes naar huis lopen.

 

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!- Rough Guide van dit land

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.