National gallery of Victoria

geplaatst in: Australië, Melbourne, Victoria | 0

Donderdag 2 september 2010

Vanmiddag cultuur in m’n eentje gedaan. Met de tram over St Kilda road naar National gallery of Victoria (NGV). Christof en ik zijn hier pas samen geweest om de tentoonstelling Tea and Zen te bekijken. Dat was die dag niet mogelijk, omdat er een groepsgebeuren was. We hebben toen Aziatische kunst bekeken en heerlijk thee gedronken bij The tea room, met scones. Yammie!

Vandaag ben ik eerst wezen kijken bij het grootste glas-in-loodplafond van de wereld. Fascinerend! Daarna ben ik naar de tentoonstelling Lace in fashion geweest. Veel verschillende soorten kant en hoe kant verwerkt werd en wordt in kledingstukken. Er stonden o.a. erg mooie jurken.

Daarna wat rondgewandeld door het museum. Heerlijk trouwens dat sommige musea hier gratis zijn. Op de bovenste verdieping heb ik designstoelen en ander modern design bekeken. Hier stond onze voormalige eetkamerstoel, Tom Vac (van Ron Arad). Gaaf!

Er was een zaal met moderne kunst. De schilderijen waren niet zo interessant, maar er was een lichtinstallatie met een touwladder. Deze was wel leuk. In eerste instantie leek het een touwladder met neonverlichting in een donkere ruimte. Toen wees de suppoost me erop om naar beneden te kijken. Het was een oneindige touwladder het donker in.

De zalen met oude Europese schilderkunst ben ik doorheen gelopen, maar ik heb niet echt veel schilderijen bekeken. Dit is schilderkunst die ik in de loop der jaren voldoende heb gezien. Toch heb ik een paar foto’s gemaakt.

Ter afsluiting van mijn middagje cultuur ben ik een chai latte wezen drinken bij de Starbucks. Vier uur is tenslotte theetijd! En ondertussen heb ik deze tekst zitten schrijven.

 

 

Koop een reisgids

De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Wij krijgen dan een percentage van bol.com. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!
Rough Guide van dit land

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.