Ballarat en Sovereign Hill

Zaterdag 26 maart 2011

We zijn naar Ballarat geweest vandaag. Ballarat is rijk geworden door de goudvondsten. Een kwart van al het goud dat in de negentiende eeuw in Victoria is gevonden was in Ballarat. Vandaar dat je in Ballarat ook grote Europeesaandoende gebouwen ziet.

We hebben ontbeten bij de Ballarat Art Gallery (website) en daarna hebben we het museum bekeken. Het museum bestaat sinds 1884. Het museum heeft een collectie moderne kunst en bezit daarnaast onder andere de originele Eureka vlag. Deze vlag is gebruikt bij de Eureka Rebellion in 1854, waarbij blanke goudzoekers in opstand kwamen tegen de regering. De overheid probeerde controle te houden op de goudvondsten en liet de goudzoekers hoge belastingen en investeringen betalen zonder dat ze daar iets voor terugkregen, zoals stemrecht en het recht om zich hier permanent te vestigen.

Daarna zijn we naar Sovereign Hill geweest (website). Dit is een herbouwd goudmijnstadje waarin het lijkt alsof je terug in de tijd gaat. Leuk om een keer geweest te zijn.

 

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!- Rough Guide van dit land

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.