Zaterdag 3 oktober 2009

We gaan vandaag naar de tempel Senso-ji. Dit is de oudste tempel van Tokyo, voor het eerst gebouwd in 645. Het is een groot tempelcomplex en er zijn veel mensen. Daarna wandelen we door de wijk Asakusa in de buurt van de tempel.

Bij een soort van franse bakker kopen we broodjes voor de lunch. ‘s Middags gaan we naar Happo-ēn, een mooie tuin. In de 17e eeuw is men begonnen met het maken van deze tuin. In 1915 was er een rijke industrieel die de tuin heeft veranderd in de tuin zoals je die nu kunt bezoeken. In het theehuis hebben we een theeceremonie gedaan. We vinden de matchathee niet echt lekker, maar het is wel erg leuk om te doen. Het is mooi om te zien hoe mooi het schenken van thee kan zijn.

We willen naar het Hara Museum of Contemporary Art, maar dat kunnen we helaas niet vinden. Met Google Maps zou dat tegenwoordig waarschijnlijk geen probleem zijn…

We gaan aan het einde van de middag naar de wijk Akihabara. Deze wijk staat bekend om zijn electronicawinkels en je ziet overal neonreclames. Leuk om doorheen te wandelen.

‘s Avonds eten we heerlijk: yakitorispiesjes, sweet potato tempura en chopped steak.

 

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!- Rough Guide van dit land

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.