Maandag 12 oktober 2009

We zijn met de trein vanuit Beppu via Kukora naar Okayama gegaan. Onderweg heb ik The secret garden van Frances Hodgson Burnett uitgelezen. Ons hotel, Matsunoki Ryokan, is dicht bij het station (adres: 20-1 Ekimoto-machi). Voor drie nachten betalen we 25.200 yen (volgens de huidige wisselkoers is dat 65 euro per nacht). We brengen onze bagage naar onze hotelkamer en gaan Okayama bekijken. Bij een bakker kopen we Franse broodjes. We nemen de tram richting het kasteel en Koraku-en, de tuin.

Langs de waterkant, met uitzicht op het kasteel, eten we onze broodjes op. Het is erg druk met mensen en overal staan eetkraampjes. Volgens de Rough Guide is vandaag een nationale feestdag, Health and Sports Day.

Na onze lunch gaan we naar Koraku-en. Het is een mooie tuin met veel gras. Het kasteel ligt iets verderop. Van buiten ziet het er geweldig uit, maar van binnen zie je heel duidelijk dat het kasteel gemoderniseerd is. Er is een lift en er ligt laminaat op de vloer.

Daarna gaan we op zoek naar een boekwinkel met Engelse boeken. Dat was best lastig. We hebben meerdere verkopers moeten vragen voordat we de Engelse boeken vonden. Helaas waren er maar weinig Engelse boeken maar we hebben toch een keuze gemaakt. We zijn door onze boeken heen… We kochten Twilight van Stephenie Meyer en The magicians van Lev Grossman. Daarna genieten we van een frappuccino bij de Starbucks.

‘s Avonds gaan we naar de skybar van hotel ANA Okayama. Dit café zit op de 20e verdieping. We genieten eerst van een pina colada (Mathilde) en een Japanse whisky (Christof). We nemen ook een kaasplankje. Daarna neemt Christof een andere Japanse whisky en ik een Chivas Regal. Het uitzicht over de stad is geweldig. Het is wel duur, maar voor een avondje erg leuk.

 

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!- Rough Guide van dit land

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.