Vrijdag 9 oktober 2009

Vandaag zijn we met de trein van Nagasaki naar Kumamoto gegaan. Van een Japanse vrouw kregen we twee zitplaatsreserveringen die ze overhad. Erg aardig! Op het station van Kumamoto hebben we de treinreserveringen voor de rest van de vakantie geregeld. Vooral onze reis van Okayama naar Koya-san bleek ingewikkeld te zijn om te regelen. Maar het is allemaal gelukt.

We waren om 12 uur bij ons hotel, Route Inn Kumamoto Ekimae, en konden nog niet inchecken. Wel konden we onze bagage achterlaten. Voor 1 nacht inclusief ontbijt betalen we 7140 yen. Dat is volgens de huidige wisselkoers 55 euro per nacht.

Bij de Tourist Information hebben we een tramdagkaart gekocht. Met de tram gaan we naar het kasteel. We hebben wat te eten voor de lunch gekocht en gaan op het grasveld langs het water zitten om onze lunch op te eten. Er zitten hier veel jongeren die aan het schilderen zijn. Daarna bezochten we Kumamotojō. Het is een groot kasteel en het uitzicht over de stad is mooi. We wandelen naar Kyū Hosokawa Gyōbutei (of former Hosokawa residence), een samoeraihuis. Het is een mooi huis om doorheen te dwalen.

Met de tram gaan we naar Suizenji Jōjuen, een Japanse tuin. Het is een mooie tuin, maar wel erg toeristisch. Er staan overal stalletjes om iets aan toeristen te verkopen.

Voordat we weer naar het hotel gaan gaan we op zoek naar een internetcafé, maar die bleek niet meer te bestaan. In de hal van het hotel kijken we op de internetcomputer of we mail hebben. Het hotel dat we in Kyoto wilden boeken zit vol, maar via een andere website lukt het wel. In een warenhuis eten we Chinees bij een foodcourt. Niemand spreekt Engels en het eten was redelijk. Na het eten gaan we naar de Starbucks. Het lijkt alsof de chai latte minder kruidig is dan eerder. Dat is jammer.

 

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!- Rough Guide van dit land

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.