We houden niet alleen van (verre) reizen maken, maar we vinden het ook leuk om van onze eigen stad te genieten. Tot 1 juni wonen we tijdelijk in Apeldoorn, in afwachting van de oplevering van ons nieuwe appartement in Rotterdam. In dit weekoverzicht van 13 t/m 19 maart laten we je zien welke leuke dingen we deze week in Apeldoorn en omgeving hebben gedaan.

Maandag 13 maart

Het was vandaag heerlijk lenteweer. Echt weer om een ijsje te gaan halen. Dat deden we vlakbij ons tijdelijke appartement, bij Van Swoll. Daarna wandelden we we rond het centrum.

Woensdag 15 maart

Vanavond begon het Royal Light Festival. We zijn eerst naar de Grote Kerk gegaan om te stemmen voor Provinciale Staten en het Waterschap. Op deze locatie kon je tegelijkertijd naar het lichtkunstwerk in de kerk kijken. Er stond een rij buiten en eenmaal in de kerk splitste deze rij zich in tweeën. In het midden van de kerk stonden 6 stemhokjes. We hebben zeker 20 minuten in de rij gestaan voordat we konden stemmen.

Daarna zijn we via de Loolaan richting Paleis Het Loo gewandeld. De Loolaan was afgesloten vanwege het Royal Light Festival. Er was een blauw verlichte poort dwars over de straat. De rest van de straat was saai. We vinden het een gemis dat er geen verlichting in de bomen was gehangen om op die manier de verschillende lichtkunstwerken met elkaar te verbinden. Aan het einde van de Loolaan werd een songtekst van de Apeldoornse rapper Maroos geprojecteerd op de Naald. Daarbij hoorde je hem ook rappen. In het bospad richting Paleis Het Loo hingen gekleurde vogels tussen de bomen over het pad.

We vonden het Royal Light Festival nogal tegenvallen. De lichtkunstwerken liggen een eind uit elkaar en er lijkt geen samenhang te zijn.

Zaterdag 18 maart

Vandaag was het bewolkt, maar de temperatuur was aangenaam. Warm genoeg om bij Van Swoll een ijsje te halen. Vandaag had ik zin in pistache en Christof koos pistache en bokkepootjesijs. Daarna wandelden we rond het centrum van Apeldoorn.

Zondag 19 maart

Vanmiddag zijn we naar Utrecht geweest om de Second Home Beurs in de Jaarbeurs te bekijken. Weer terug in Apeldoorn zijn we bij het Stadscafé wijn wezen drinken, met wat kaas erbij.

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.