Tarragona en een klapband

geplaatst in: Europa, Spanje | 0

Donderdag 23 juli 2015

Vanmorgen hebben we alle spullen weer ingepakt. We zijn naar het centrum van Tarragona gereden en hebben de auto in een parkeergarage geparkeerd. We zijn naar de vestingmuren gewandeld, de Passeig Arquelògic Muralles (website). De bouw van deze vestingmuren is begonnen in de tweede eeuw voor Christus. Zo wandelden we langs het centrum van Tarragona. Al wandelend kwamen we bij de zee uit. Op een terrasje hebben we een colaatje gedronken. Ook zagen we nog wat Romeinse opgravingen tijdens het wandelen.

20150723 - 12 Tarragonna
poortje
20150723 - 14 Tarragonna
vestingmuur
20150723 - 25 Tarragonna
wandelen langs de boulevard
20150723 - 27 Tarragonna
opgravingen
20150723 - 28 Tarragonna
opgravingen

We zijn weer terug naar de auto gaan om verder naar het noorden te reizen, richting Vilafranca del Penedés. In de Rough Guide staat een stukje over cavabedrijven en dat lijkt ons wel interessant. We besloten naar Torres te gaan. Helaas blijken zij geen cava te maken, maar wel wijn. We kregen een rondleiding met een treintje. Torres is een moderne wijnfabriek en dat is ook wel eens leuk om te zien. Aan het einde van de rondleiding hadden we een proeverij met 4 wijnen met daarbij kaas. Dat was lekker! De wijnen vonden we niet zo heel bijzonder, maar we hebben wel een flesje rode wijn gekocht om mee naar huis te nemen.

20150723 - 37 wijn
wijngaarden van Torres
20150723 - 52 wijn
allemaal vaten
20150723 - 65 wijn
onze wijnproeverij

Na ons bezoek bij Torres zijn we weer verder naar het noorden gereden. In de buurt van Barcelona kregen we op de snelweg een klapband. Gelukkig konden we snel naar de vluchtstrook om de auto neer te zetten. We hebben de leasemaatschappij gebeld en die vertelden ons dat we maximaal 1,5 uur zouden moeten wachten op een sleepauto. Het is vandaag bloedheet en langs de snelweg is er maar weinig schaduw. We proberen in de schaduw te blijven van een verkeersbord. Gelukkig hebben we veel water bij ons. We kregen nog bezoek van een soort van rijkswaterstaatauto. Ze konden ons helaas niet helpen, want we hebben geen reserveband maar alleen een spuitbus. En daar heb je niets aan met een klapband. Na twee uur kwam eindelijk een sleepauto. Hij bracht ons naar een kleine garage in een dorpje vlakbij. Een half uur later waren we weer klaar om te gaan. We besloten om door te rijden naar Figueres. We waren oorspronkelijk van plan om te kamperen, maar we waren moe, bloedheet en geschrokken. We vonden dat we wel een hotelovernachting verdiend hadden. We boekten een kamer in hotel Duran (website). ‘s Avonds hebben we gegeten in het bijbehorende restaurant. Dalí had hier vroeger zelfs een eigen eetkamer. Overal in het hotel en restaurant hangen dan ook foto’s van Dalí. Het restaurant is wat ouderwets (witte tafelkleden, kellners in zwart), maar het eten is lekker.

 

20150723 - 66 klapband
klapband
20150723 - 69 klapband
uitzicht tijdens het wachten
20150723 - 73 klapband
bij de garage
20150723 - 75 Figueres
uitzicht vanuit hotel

 

 

Koop een reisgids

De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Wij krijgen dan een percentage van bol.com. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!
Rough Guide van dit land

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.