Woensdag 8 juli 2015

We gaan met de auto van de camping naar Salamanca. De camping ligt te ver van de stad af om te gaan lopen. We gaan eerst naar de universiteit. Salamanca heeft zelfs twee universiteiten. Wij gaan naar de meest bekende, Universidad de Salamanca (website). Deze universiteit is in 1218 opgericht door Alfonso IX en werd de belangrijkste universiteit van Spanje.

Na ons bezoek aan de universiteit gaan we naar Catedral Nueva (website). De bouw van de kathedraal begon in 1513. Deze kathedraal is verbonden met de Catedral Vieja, de oude kerk. De nieuwe kathedraal is een gotische kerk, en de oude kerk is een romaanse kerk. Het verschil is goed te zien aan de ramen en bogen van de kerk.

‘s Middags vermaken we ons op een terras bij een park. We zitten heerlijk in de schaduw van de bomen en genieten van koele cola en raciones (patates bravas, chorizo van Iberico). Die chorizo was heerlijk! Ondertussen kijken we naar de andere mensen op het terras en naar de kinderen die zich verderop vermaken met waterfonteintjes.

Later wandelen we nog wat door de stad. We komen bij het grote plein, Plaza Mayor en de Romeinse brug. We bezoeken een klooster, Convento de las Dueñas. We gingen door een poort naar binnen, maar dit was niet de ingang. Wel kon je hier amandelkoekjes kopen die door de nonnen worden gemaakt. Ze zijn heerlijk! Ietsje verderop is de ingang naar het klooster. Het klooster is gebouwd in de 16e eeuw.

Weer terug op de camping genieten we van het heerlijke weer, en schaduw. Tijd om een boek te lezen en een glaasje wijn te drinken.

 

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!- Rough Guide van dit land

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.