Dagje Granada (2015)

geplaatst in: Europa, Spanje | 0

Maandag 20 juli 2015

We zijn met de bus naar de stad gegaan. We zijn eerst naar de Albaicín, de oude wijk gegaan. Blijkbaar is dit een World Heritage Site. Wij vonden het nogal tegenvallen. De wijk is erg klein en zit propvol toeristische winkeltjes. We zijn er snel doorheen gelopen, op zoek naar iets leukers. Het uitzicht op de heuvel waar het Alhambra staat en op de stad is wel leuk.

 

20150720 - 2

20150720 - 8

20150720 - 12

20150720 - 15

20150720 - 16

Onderweg naar het nieuwe centrum kwamen we langs een gastrotapasbar. Dat leek ons een leuke plek voor de lunch. De wijn was lekker en de tapashapjes redelijk. Wat zeker tegenviel was dat we twee glazen rode wijn hadden besteld en ze ons een hele fles wilden laten betalen. Want de wijn die we besteld hadden was op… en de andere wijn was niet per glas (maar dat hadden ze niet gezegd toen ze hem inschonken). Na veel gezeur hebben we gewoon voor twee glazen betaald.

De rest van de middag hebben we door de stad gelopen. Tot nu toe valt Granada ons tegen. We besluiten om terug naar de camping te gaan en morgen met frisse moed Granada te gaan bekijken. Het is bloedheet vandaag. Bij de supermarkt in de buurt van de camping kopen we een emmer, een zak ijsblokjes en een flesje witte wijn. Zo kunnen we de wijn koelen, maar ook onze flesjes water. Pas rond 18 uur ‘s avonds hebben we op onze plek een beetje schaduw. Tot die tijd proberen we in de schaduw van de auto of tent te zitten.

Onze eerste dag in Granada stelt teleur. Hopelijk wordt het morgen leuker.

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Wij krijgen dan een percentage van bol.com. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

Rough Guide van dit land

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.