Vrijdag 12 juli 2013

Vandaag gaan we naar ons volgende eiland. Het is bewolkt als we van de camping Kintra Farm vertrekken en naar de boot rijden.

voormalige distilleerderij van Port Ellen, nu een moutfabriek voor alle distilleerderijen
Schotland 2013
spiegelglad water bij Port Ellen, ochtend van vertrek

De boot komt aan in Kennacraig. Vanaf hier zijn we naar Oban gereden. Onderweg hebben we bij Kilmartin wat prehistorische dingen bekeken. Toen we in 1996 in Schotland waren (inderdaad alweer ontzettend lang geleden) zijn we hier ook in de buurt geweest. Toen hebben we Dunadd Fort bekeken, een fort uit de IJzertijd. Nu hebben we standing stones en steencirkels bekeken van een paar duizend jaar oud. Men weet niet precies waar deze voor dienden, maar wij vinden het elke keer weer fascinerend om te bekijken. Daarna snel door naar Oban, want daar nemen we vanmiddag de boot naar het eiland Mull.

Schotland
herten in een weiland
Schotland
standing stones (Kilmartin)
Schotland
cairn (Kilmartin)

Door de mist had de boot een vertraging van ruim een uur. We kwamen in Craignure aan de oostkust. We zijn hier vandaan over een single track road, op Mull hebben ze blijkbaar niets anders, naar Fionnphort aan de zuidwestkust gereden. Dit is een afstand van nog geen 60 minuten, maar je doet er minimaal een uur over. Zeker als er veel vrachtwagens en bussen als tegenligger op de web zijn. Steeds stoppen bij een uitwijkplaats om de tegenliggers langs te laten gaan. Uiteindelijk komen we bij camping Fidden Farm aan. We worden verwelkomd door 5 honden, die even komen snuffelen. Volgens internet zou het een rustige camping zijn, maar dat was niet het geval. Het stond vol. We denken dat er wel 200 mensen op de camping waren en tientallen honden, vooral Border Collies. Gelukkig hebben we een klein tentje en vinden we een plekje op een heuveltje met uitzicht op zee en op het eilandje Iona. De camping heeft voor zowel mannen als vrouwen 2 douches en 2 wc’s, dus dat was de volgende ochtend in de rij gaan staan…

Schotland 2013
zicht op Oban vanaf de veerboot

Koop een boek

Of koop een andere reisgids over Schotland bij bol.com

Boek een hotel

 

Geef een antwoord

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.