Vakantiesouvenirs uit Schotland

geplaatst in: Europa, Schotland | 0


Dan als laatste vakantieblogje een blogje met onze vakantiesouvenirs. In Barra hebben we Angus ‘Mouse’ MacNeill gekocht. Angus is een deurmuis, gemaakt van Harris Tweed en gevuld met zand. Zwaar genoeg dus om een deur open te houden. Hij staat nu bij ons op het tv-kastje, want we zijn bang dat onze Wooster Angus een te leuk vriendje zal vinden.

Schotland 2013
Angus ‘Mouse’ MacNeill

Op Islay hebben we whiskydistilleerderijen bezocht en natuurlijk ook wat whisky gekocht. Op de onderste foto kun je deze whiskies zien: Bowmore, Ardbeg, Kilchoman en Bunnahabhain. Op de eerste foto zie je twee whiskies die wij op de boot terug naar Nederland hebben gekocht: een fles Bushmills Irish Honey en een fles Black Grouse.

Schotland 2013
whiskies
Schotland 2013
whiskies

Op Harris hebben we bij Norman Mackenzie een paar stukken Harris Tweed stof gekocht. Dat zie je op de foto hieronder. We kregen er ook een handvol etiketjes bij, waarmee we kunnen aangeven dat we ‘original Harris Tweed’ hebben. De rode stof is bedoeld om kussens voor onze grijze bank van te maken. Het grijsblauwe visgraatje (de onderste stof) worden waarschijnlijk kussens voor op de sprei op ons bed. Het ruitje heeft nog geen bestemming…

Schotland 2013
Harris tweed
Schotland 2013
Angus geniet van het uitzicht

Natuurlijk hebben we ook een boekje of twee gekocht. Hieronder zie je ze allemaal staan. Nu nog tijd vinden om ze ook te gaan lezen!

Schotland 2013
vakantiebibliotheek

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Wij krijgen dan een percentage van bol.com. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

Rough Guide van dit land

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.