Zondag 14 juli 2013

Schotland 2013
onze boot

De tweede helft van het boottochtje van 14 juli ging naar het onbewoonde eilandje Staffa. Dit eilandje is bekend vanwege de basaltkolommen. Zulke basaltkolommen hebben we ook gezien bij de Giant’s Causeway in Ierland (zie een blogbijdrage op Mathilde’s blog hierover). Er is een mythe dat deze kolommen de restanten zijn van een brug die gebouwd is door twee reuzen. Fionn uit Ierland en Benandonner uit Schotland wilden weten wie van hun tweeën het sterkste is. Om elkaar te ontmoeten werd de brug gebouwd. Als Fionn Benandonner ziet wordt hij bang van hem, want hij is veel groter dan hijzelf is. Fionn’s vrouw verstopt hem als baby in een wieg en als Benandonner de baby ziet, schrikt hij daar zo van dat hij terugrent over de brug en bij aankomst in Schotland de brug vernield om te voorkomen dat de megareus Fionn hem achterna zal komen. Of het verhaal waar is of niet, de basaltkolommen zien er geweldig uit.

Staffa is een klein eiland en vanaf de aanlegsteiger is het een paar minuten lopen naar de ingang van de grot, Finngal’s cave. Je kunt de grot ook een stukje binnenlopen en dan hoor je het lawaai van de golven die door de grot naar binnen komen. Erg indrukwekkend.

Schotland 2013
ingang van Finngal’s cave, vanaf de boot
Schotland 2013
Staffa, vanaf de boot
Schotland 2013
Staffa, vanaf de boot
Schotland 2013
de basaltkolommen
Schotland 2013
het wandelpad naar Finngal’s cave
Schotland 2013
in Finngal’s cave
Schotland 2013
zicht op Staffa, vanaf de top van het eiland

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!- Rough Guide van dit land

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.