Eiland 9 (Eriskay) en eiland 10 (South Uist)

Donderdag 18 juli 2013

Vanuit Barra nemen we vandaag de boot naar het kleine eilandje Eriskay (eiland 9). De overtocht duurt 40 minuten. Het is heerlijk zonnig en twee zwarte honden zoeken bij Christofs voeten schaduw. Wat een leuk gezicht!

Schotland 2013
op de boot: onze geleende auto staat rechts (2e van voren)
Schotland 2013
beeld bij vertrekpunt van de boot

Na aankomst in Eriskay rijden we via een brug naar South Uist (eiland 10). Vanuit de auto zien we zeehonden liggen. Eriskay is zo klein dat er zelfs geen campings zijn. Vlakbij de brug ligt de camping. Het zonnetje schijnt als we de tent opzetten. Ik kruip de tent in met de matjes en slaapzakken en als ik daar enkele minuten weer uit kom is het helemaal mistig geworden. Dat ging ontzettend snel!

Vrijdag 19 juli 2013

Vandaag gaan we South Uist verkennen. Het is nog wat mistig als we opstaan, maar we zien nu in ieder geval wat van het uitzicht op zee. Op dit eiland is 1 grote weg en een paar kleinere zijweggetjes. Die zijweggetjes gaan we vandaag verkennen. Op deze manier komen we langs veel leegstaande huizen en zien we twee keer een lichtgekleurde uil vliegen. Volgens wikipedia zou dat een short-eared owl kunnen zijn, een velduil. Erg gaaf om zomaar te zien vliegen!

Het weer wordt steeds beter en de zon gaat schijnen. Aan de noordkant van het eiland komen we langs een visrokerij en een windmolenpark voordat de weg eindigt bij een loch. Hier lopen wat Schotse Hooglanders rond. We hebben gemerkt dat South Uist een stuk ruiger is qua natuur dan Barra. Er zijn heuvels, veel rotsen, weinig begroeiing.

Schotland 2013
er zijn trollen op het strand…
Schotland 2013
leeg strand
Schotland 2013
oyster catcher / scholekster
Schotland 2013
leegstaande huizen
Schotland 2013
Schotse Hooglanders
Schotland 2013
erg leeg huis…

Weer op weg naar het zuiden, richting de camping, gaan we naar Kildonan Museum, een klein museum met informatie over het eiland en het verleden. Ze hebben veel oude foto’s hangen en die zijn leuk om te zien. Bij het bijbehorende cafeetje drinken we thee met cake. Yammie!

Schotland 2013
Lochboisdale cafe – nogal roze!

Daarna gaan we naar de ‘hoofdstad’ van South Uist, Lochboisdale. Het eiland wordt bewoond door zo’n 1750 mensen. In Lochboisdale gaan we naar het Lochboisdale Cafe, want verder is er ook niet veel te doen. Hier genieten we op het terras in het zonnetje van een kopje thee (later een frappuccino) en wifi. Fijn om weer even te kijken wat er in de rest van de wereld gebeurt. Het cafe zit in het postkantoor en je kunt er ook allerlei souveniertjes kopen. Daarna rijden we weer naar de camping. Met een boek genieten we van het mooie weer.

Schotland 2013
tent op de camping
Schotland 2013
uitzicht vanaf de camping

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!- Rough Guide van dit land

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.