Vrijdag 19 juli 2013

Vandaag gaan we South Uist verkennen. Het is nog wat mistig als we opstaan, maar we zien nu in ieder geval wat van het uitzicht op zee. Op dit eiland is 1 grote weg en een paar kleinere zijweggetjes. Die zijweggetjes gaan we vandaag verkennen. Op deze manier komen we langs veel leegstaande huizen en zien we twee keer een lichtgekleurde uil vliegen. Volgens wikipedia zou dat een short-eared owl kunnen zijn, een velduil. Erg gaaf om zomaar te zien vliegen!

Het weer wordt steeds beter en de zon gaat schijnen. Aan de noordkant van het eiland komen we langs een visrokerij en een windmolenpark voordat de weg eindigt bij een loch. Hier lopen wat Schotse Hooglanders rond. We hebben gemerkt dat South Uist een stuk ruiger is qua natuur dan Barra. Er zijn heuvels, veel rotsen, weinig begroeiing.

Schotland 2013
er zijn trollen op het strand…
20130719 Schotland
oyster catcher / scholekster
20130719 Schotland
Schotse Hooglanders
Schotland 2013
leeg strand
20130719 Schotland
leegstaande huizen
20130719 Schotland
erg leeg huis…

Weer op weg naar het zuiden, richting de camping, gaan we naar Kildonan Museum, een klein museum met informatie over het eiland en het verleden. Ze hebben veel oude foto’s hangen en die zijn leuk om te zien. Bij het bijbehorende cafeetje drinken we thee met cake. Yammie!

Schotland 2013
Lochboisdale cafe – nogal roze!

Daarna gaan we naar de ‘hoofdstad’ van South Uist, Lochboisdale. Het eiland wordt bewoond door zo’n 1750 mensen. In Lochboisdale gaan we naar het Lochboisdale Cafe, want verder is er ook niet veel te doen. Hier genieten we op het terras in het zonnetje van een kopje thee (later een frappuccino) en wifi. Fijn om weer even te kijken wat er in de rest van de wereld gebeurt. Het cafe zit in het postkantoor en je kunt er ook allerlei souveniertjes kopen. Daarna rijden we weer naar de camping. Met een boek genieten we van het mooie weer.

20130719 Schotland
tent op de camping
20130719 Schotland
uitzicht vanaf de camping

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.