Dinsdag 23 juli 1996

Het regent hard als we wakker door en dat blijft de hele dag zo doorgaan. We gaan toch maar op weg naar Culloden Battlefield. We kiezen voor een rondleiding met een gids. De rondleiding vertrekt om 12 uur en onze gids is natuurlijk in kilt. We wandelen bijna een uur in de stromende regen terwijl hij vertelt over het slagveld en de slag die hier heeft plaatsgevonden. Erg boeiend! De slag om Culloden was de laatste oorlog op Britse bodem (1746) en de Schotten werden in de pan gehakt. Na afloop van de rondleiding drinken we in het restaurant thee met chocoladecake.

19960723 Culloden Battlefield

We gaan verder naar Clava Cairns. In de stromende regen lope we over een zompige bodem om 3 grafheuvels te bekijken. De grafheuvels komen uit het Bronzen Tijdperk en zijn rond 2000 voor Christus gebouwd. Erg gaaf om te zien.

19960723 Clava Cairns
19960723 Clava Cairns
19960723 Clava Cairns

Om weer wat warmer te worden gaan we naar Cawdor Castle. Dit kasteel is uit de 14e eeuw en wordt nog steeds bewoond. Het had een redelijk moderne inrichting, maar wel mooi. In het winkeltje koop ik een roodfluwelen tasje (ongeveer 11 pond). We besluiten dat het te slecht weer is om de kasteeltuinen te bekijken.

19960723 Cawdor Castle

We gaan door naar Corrimony Chambered Cairn, in de buurt van Drumnadrochit. Deze grafheuvel is ongeveer 4000 jaar oud. Dit is net zo’n cairn als bij Clava Cairns, maar deze heeft deels nog een dak. Je kon dus naar binnen kruipen. De binnenruimte heeft een doorsnede van ongeveer 2 meter. Het is een mooi bouwwerk. Het is inmiddels droog geworden en we hoeven niet door de modder te kruipen.

19960723 Corrimony Chambered Cairn
19960723 Corrimony Chambered Cairn

We gaan terug naar de camping. We bedenken een ingenieuze kookconstructie. We binden de achterdeur van de tent aan het tafeltje en kunnen dan onder het tafeltje koken. Vandaag eten we pasta met pestosaus en smac.


Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via deze link. Wij krijgen dan een percentage van bol.com. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.