In 1995 hebben we drie weken met de trein door Schotland gereisd. Bekijk hier ons reisschema. Hieronder lees je wat we in de derde week van deze vakantie hebben gedaan.

Dinsdag 25 juli

trein naar Inverness

Vandaag reizen we weer verder naar het zuiden. We gaan voor een nachtje weer naar de camping in Inverness.

Woensdag 26 juli

op naar Skye

We zijn met de trein van Fort William naar Kyle of Lochalsh gegaan. We nemen de bus naar Sligachan en zetten ons tentje neer op de camping. De camping ligt tussen de bergen. Een nadeel is dat er ontzettend veel midges (kleine muggen) zijn. Er lopen zelfs mensen rond met muggennetten om hun hoofd. Wij smeren ons in met Deet en kunnen daardoor toch bij de tent zitten lezen. Bij de camping zit ook een hotel met bar/restaurant. Daar drinken we een colaatje om toch even van de midges verlost te zijn.

Donderdag 27 juli

met bus naar Portee

Vandaag gaan we met de bus naar Portree, de hoofdstad van Skye. We willen eigenlijk door naar Dunvegan Castle, maar omdat we pas rond 1 uur in Portree zijn ging dat met de bus eigenlijk niet meer lukken. Dan maar boodschappen doen en de bus terug naar de camping. Daar genieten we lekker van de zon en een boek. ‘s Avonds eten we bij de bar. Dat is erg lekker!

19950727 Schotland
camping in Sligachan
19950727 Schotland
Portree

Vrijdag 28 juli

rustdag op Skye

Vandaag hebben we een rustdagje!

19950728 Schotland

Zaterdag 29 juli

via Eilean Donan Castle naar Fort William

We nemen vandaag om 8 uur ‘s morgens de bus naar Kyleakin. Daar gaan we met de veerboot naar Kyle of Lochals. Vanaf hier nemen we de bus naar Eilean Donan Castle. Dit kasteel is gebruikt in de Highlander-films en het is een erg mooi kasteel.

We nemen de bus naar Kyle of Lochalsh en dan een bus naar Mallaig. Hier nemen we de trein naar Fort William. Dit is een ontzettend mooie route. We komen o.a. over het Glenfinnan viaduct, dat tegenwoordig ook bekend is van de Harry Potterfilms. We zetten onze tent op op Lochy Caravan & Camping Park.

19950729 Schotland
Eilean Donan Castle
19950729 Schotland
veerboot vanaf Skye

Zondag 30 juli

dag in Fort William

Vandaag zijn we naar Fort William gewandeld (ongeveer 3 kilometer) om ergens te lunchen. Verder is er weinig te doen in Fort William. Er zijn wel veel toeristenwinkels. ‘s Avonds hebben we heerlijk gebarbecued op de camping.

Maandag 31 juli

naar Castle Stalker

Vandaag gaan we met de bus naar Castle Stalker. Dit kasteel is bekend uit de film “Monty Python and the holy grail”. Het is eb en we proberen naar het eiland te lopen. Het is erg modderig, dus dat lukt helaas niet. Het is wel gaaf om dit kasteel uit de 15e eeuw in het echt te zien.

Op de camping hebben we uitzicht op de Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland.

19950731 Schotland
Ben Nevis
19950731 Schotland
Castle Stalker
19950731 Schotland

Dinsdag 1 augustus

trein naar Edinburgh

We gaan weer verder vandaag, nu met de trein naar Edinburgh (via Glasgow). We zien vanuit de trein veel wandelaars lopen. Dit zijn mensen die de West Highland Way wandelen. We gaan naar dezelfde camping als in het begin van onze vakantie. ‘s Middags gaan we de stad in en kopen we souveniertjes.

19950801 Schotland

dit blog bevat affiliate links naar bol.com en booking.com

ReizenReizen
 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.