In 1995 hebben we drie weken met de trein door Schotland gereisd. Bekijk hier ons reisschema. Hieronder lees je wat we in de eerste week van deze vakantie hebben gedaan.

Dinsdag 11 juli

op weg naar Hull

Onze reis begint op dinsdag met een treinreis van Nijmegen naar Rotterdam. In Rotterdam nemen we de bus naar de haven en checken in op de boot. We nemen de veerboot van North Sea Ferries van Rotterdam naar Hull.

Woensdag 12 juli

trein naar Edinburgh

Na een nacht varen komen we ‘s ochtend aan in de haven van Hull. Vanuit Hull gaan we via York met de trein naar Edinburgh. We gaan naar camping Edinburgh Caravan & Camping Park  om ons tentje op te zetten.

19950715 - 01 camping.jpg
mooi landhuis tegenover de camping

Donderdag 13 juli

een dag in Edinburgh

Vandaag gaan we met de bus naar het centrum van Edinburgh. We zijn naar Edinburgh Castle geweest. Met een gids hebben we het kasteel bekeken. Om 13 uur zijn we naar buiten gegaan om naar het afschieten van het kanon te kijken. Dit gebeurt elke dag om 13 uur en diende vroeger om aan de schepen te laten horen hoe laat het was. Onze gids vertelt dat het natuurlijker logischer was om dat om 12 uur te doen, maar dat kostte teveel kruit.

19950713 Edinburgh
centrum van Edinburgh
19950713 Edinburgh
kanonschot
19950713 Edinburgh
binnenplaats van het kasteel

Na een lunch met sandwiches en sinaasappelsap in een parkje gaan we naar het Whisky Heritage Centre. Hier wordt uitgelegd hoe whisky gemaakt wordt. Met een treintje in de vorm van een whiskyvat ga je terug de tijd in en wordt de geschiedenis van whisky uitgelegd. Na afloop is er een slokje whisky om te proeven. Heerlijk!

Vrijdag 14 juli

nog een dag in Edinburgh

Vandaag gaan we naar de Royal Botanic Garden. Een prachtig aangelegd park met veel verschillende tuinen en een megakas. We hebben heerlijk door het park gewandeld. In de kassen zijn o.a. grote waterlelies te zien.

19950713 botanic garden
19950714 botanic garden

Na de botanische tuin gaan we naar Holyrood Palace. Hier logeert de koninklijke familie als ze in Edinburgh zijn. In de 16e eeuw is koning James IV begonnen met het bouwen van het paleis. Er stond al sinds 1128 een abdij op deze plek.

19950714 Holyrood House
19950714 Holyrood House

Zaterdag 15 juli

naar Cutty Sark Tall Ships Race

We zijn toevallig in Edinburgh als er een groot zeilevenement is. Deze zeilschepen zijn een paar dagen te bezoeken voordat ze vertrekken voor de Cutty Sark Tall Ships Race. Vanuit het centrum van Edinburgh gaan bussen naar de haven. Het is druk bij de bussen en we moeten zeker een half uur wachten voordat we in een bus zitten. We hebben o.a. het grootste tall ship ter wereld bezocht, de SS Sedov. Dit zeiljacht is in 1921 gebouwd en is 117,5 meter lang.

19950715 tall ships
19950715 tall ships

Zondag 16 juli

met de trein naar Inverurie

Vandaag reizen we verder. We pakken ons tentje en andere spullen weer in onze rugzakken en gaan met de bus naar het treinstation. We nemen de trein naar Aberdeen. Daar stappen we over op de trein richting Inverness en we stappen in Inverurie uit. We doen eerst boodschappen bij de supermarkt en gaan dan op zoek naar de bushalte. We gaan naar Hillhead Caravan Park in Kintore.

Maandag 17 juli

onze eerste steencirkel

We pakken onze spullen weer in. We hebben gisteravond bij de camping gevraagd of zij een paar uur op onze spullen willen pakken. Dan gaan wij ondertussen naar Loanhead of Daviot, onze eerste steencirkel. We nemen vanuit Kintore de bus en de buschauffeur vertelt ons waar we uit moeten stappen. Dan is het nog een paar kilometer wandelen naar de steencirkel. We waren de enige bezoekers en het was gaaf om te zien.

19950717 oanhead
Loanhead of Daviot
19950717 loanhead

Nadat we de steencirkel rustig hebben bekeken gaan we terug richting Kintore om onze spullen op te halen. We gaan met de bus naar Inverurie en nemen daar de trein richting Inverness. We zijn onderweg naar Keith zodat we morgen de distilleerderij van Glenfiddich kunnen bekijken. Terwijl we naar de camping wandelen komen we langs de distilleerderij van Stratishla. Deze whisky wordt gebruikt om de blended whisky Chivas Regal te maken. Je ruikt de whisky als je door het dorp wandelt…

19950717 - 02 stratishla.jpg
distilleerderij van Stratishla

dit blog bevat affiliate links naar bol.com en booking.com

ReizenReizen
 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.