Omgeving van Fort William

geplaatst in: Europa, Schotland | 0

Donderdag 18 juli 1996

We zouden vandaag de Ben Nevis gaan beklimmen, maar we zijn dwars door de wekker heen geslapen. We hebben daarom vandaag maar het autotochtje gemaakt dat we voor morgen hadden gepland. Om 11 uur rijden we richting Mallaig. In Glenfinnan stoppen we om een kerkje te bekijken. We rijden een klein stukje terug om het Glenfinnan Monument te bekijken. Dit monument is opgericht ter nagedachtenis aan Bonnie Prince Charles. We wandelen eert naar het uitzichtpunt van waaruit we een mooi uitzicht over het loch en het monument hebben. Daarna gaan we naar het bezoekerscentrum waar we meer te weten komen over Bonnie Prince Charles en de opstand van de Jakobieten. We kopen hier een boekje met allerlei steencirkels e.d., Scotland BC (4,95 pond).

19960718 Glenfinnan
19960718 Glenfinnan
19960718 Glenfinnan
19960718 Glenfinnan

We rijden verder richting Mallaig, totdat er een afsplitsing naar de A861 komt. Die weg volgen we en dit is een smalle weg met heuveltjes en uitwijkplaatsen. Zeer vermoeiend om te rijden, maar wel erg leuk. Onderweg bekijken we een kasteelruïne, die aan het einde van een doodlopende weg ligt. Door eb was het loch drooggevallen en konden we naar de ruïne lopen.

19960718 onderweg
19960718 onderweg
19960718 onderweg

We rijden een stukje over een schiereiland via een smalle weg. Onderweg picknicken we in de buurt van schapen. We hebben geen idee waar dit weggetje heen gaat, dus we besluiten weer terug te rijden. We rijden naar Ardgour en nemen daar een veerboot. Tegen half 7 zijn we weer in Fort William. We wandelen door de winkelstraat en ik zie een mooie geruite waxcoat voor 60 pond. Daar moet ik nog even over nadenken…

19960718 Fort William

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via deze link. Wij krijgen dan een percentage van bol.com. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.