Eiland 11 (Benbecula) en eiland 12 (North Uist)

geplaatst in: Europa, Schotland | 0


Zaterdag 20 juli 2013

Vandaag zijn we vertrokken naar de volgende eilanden. Via het eiland Benbecula, 1300 inwoners, rijden we naar North Uist, ook maar bewoond door zo’n 1300 mensen. In de buurt van Lochmaddy zijn we naar een cairn geweest, Barpa Langass, een grafkamer van een paar duizend jaar oud. Je kunt er helaas niet in, omdat hij deels is ingestort. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de heuvels en veengronden. In de verte zien we ook de zee.

Schotland 2013
Barpa Langass
Schotland 2013
Uitzicht bij Barpa Langass

We rijden een stukje terug, naar een gemiste afslag, en komen uit bij Langass Lodge. Hier parkeren we de auto zodat we naar een steencirkel kunnen lopen. Deze steencirkel, Pobull Fhinn,  ligt erg mooi tussen de heideplanten, aan een loch. Bij de lodge hebben we wat gedronken, maar lunchen kon vandaag helaas niet.

Schotland 2013
Pobull Phinn
Schotland 2013
de steencirkel
Schotland 2013
de steencirkel
Schotland 2013
de steencirkel

In Lochmaddy kunnen we dan wel lunchen. Dat doen we bij Taigh Chearsabhagh, een cultureel centrum en museum. Daarna rijden we naar een strand waar we lekker in het zonnetje een tijdje zitten te lezen, voordat we aan het einde van de middag de boot naar Harris nemen.

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Wij krijgen dan een percentage van bol.com. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

Rough Guide van dit land

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.