Zaterdag 20 juli 2013

Vandaag zijn we vertrokken naar de volgende eilanden. Via het eiland Benbecula, 1300 inwoners, rijden we naar North Uist, ook maar bewoond door zo’n 1300 mensen. In de buurt van Lochmaddy zijn we naar een cairn geweest, Barpa Langass, een grafkamer van een paar duizend jaar oud. Je kunt er helaas niet in, omdat hij deels is ingestort. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de heuvels en veengronden. In de verte zien we ook de zee.

20130720 Schotland
Barpa Langass
20130720 Schotland
Uitzicht bij Barpa Langass

We rijden een stukje terug, naar een gemiste afslag, en komen uit bij Langass Lodge. Hier parkeren we de auto zodat we naar een steencirkel kunnen lopen. Deze steencirkel, Pobull Fhinn,  ligt erg mooi tussen de heideplanten, aan een loch. Bij de lodge hebben we wat gedronken, maar lunchen kon vandaag helaas niet.

20130720 Schotland
Pobull Phinn
20130720 Schotland
de steencirkel
20130720 Schotland
de steencirkel
20130720 Schotland
de steencirkel

In Lochmaddy kunnen we dan wel lunchen. Dat doen we bij Taigh Chearsabhagh, een cultureel centrum en museum. Daarna rijden we naar een strand waar we lekker in het zonnetje een tijdje zitten te lezen, voordat we aan het einde van de middag de boot naar Harris nemen.

Het is heerlijk weer en we zitten lekker op het buitendek. We denken dat we vanaf de boot zeehonden hebben gezien, maar zonder verrekijker weten we dat niet zeker. Na aankomst op het zuidelijke deel van het eiland, Harris, is het nog een half uur rijden naar de camping in Lickisto. Deze camping ligt in het ruige deel van het eiland, tussen de heuvels, aan een loch. De camping is nogal steil en je kunt er niet met de auto op.

De auto moet bovenaan de weg blijven staan, maar we kunnen kruiwagens gebruiken om de kampeerspullen te verslepen. We krijgen een uitgebreide rondleiding en vinden een mooi plaatsje met uitzicht op het loch. Beetje jammer dat net voor ons een Nederlandse familie zit. De man lijkt nogal veel op Dexter…

20130720 Schotland
uitzicht op de camping in Lickisto
20130720 Schotland
het loch bij (bijna) maanlicht

Koop een boek

Of koop een andere reisgids over Schotland bij bol.com

Boek een hotel

 

Geef een antwoord

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.