We zijn vandaag naar het noordoosten gereden, richting Port Askaig. Onderweg wilden we een heuvelfort bekijken, maar er stonden nergens bordjes en we konden het dus niet vinden. We doorgereden naar Loch Finlaggan geweest. Hier zijn door de Vikingen eilandjes aangelegd om op te kunnen wonen. Het grootste eiland kun je bezoeken en daar staan wat ruines op. Ligt hier erg mooi. Op deze plek werden de Lords of the Isles (vertaald: Heren van de Eilanden) geïnstalleerd. Zij regeerden hier, onafhankelijk van de Engelse koning, over de Schotse eilanden en een deel van de westkust van Schotland.

Donderdag 11 juli 2013

Loch Finlaggan
Schotland 2013
Loch Finlaggan

Vanuit Loch Finlaggan zijn we naar de distilleerderij Bunnahabhain gereden. Deze distilleerderij ligt aan de noordoostkust van Islay. Het was hier erg rustig, maar de productie ligt blijkbaar stil in de zomer. Dit omdat er dan een tekort aan water is. Het is de tijd voor het personeel om te schilderen en andere klusjes op te knappen. We hebben hier geen rondleiding gedaan, maar wel whisky geproefd. En natuurlijk een flesje gekocht.

Schotland 2013
Bunnahabhain distilleerderij

Vandaag zijn we ook bij de distileerderij van Bowmore geweest. We hebben ook hier geen rondleiding gedaan, maar wel weer geproefd. Beneden was een klein winkeltje en dat viel ons wat tegen. Gelukkig vertelde een van de receptiedames dat er boven ook nog een ruimte was waar je whisky kan proeven. Je mag zelf aangeven welke whisky je wilt proeven. We hebben hier een whisky geproefd die alleen hier gekocht kan worden. Hij was erg lekker, dus we hebben een fles gekocht: Bowmore Mashmen’s selection. Er zijn van deze whisky 1500 flessen gemaakt en wij hebben nummer 96 gekocht. Hij was pas twee dagen te koop…

Schotland 2013
Bowmore distilleerderij
dat zou zonde van het geld zijn…

En toen op weg naar onze derde distilleerderij van de dag: Ardbeg. Hier gaan we wel een rondleiding doen. Ook deze distilleerderij ligt erg mooi aan het water. De rondleiding was uiteindelijk niet zo heel boeiend. Hij duurde ook maar drie kwartier. Aan het einde mochten we natuurlijk whisky proeven.  Er was keuze uit twee soorten: Corryvreckan & Uigeadail. Er was een Amerikaan die speciaal voor de Corryvreckan naar Ardbeg was gekomen. Wij vonden deze te sterk van smaak en de Uigeadail veel lekkerder. Daar dan maar een flesje van gekocht 🙂

Schotland 2013
Ardbeg distilleerderij
Schotland 2013
binnen in de distileerderij
Schotland 2013
Ardbeg distileerderij
Schotland 2013
Ardbeg distileerderij, aan het water

Na de rondleiding bij Ardbeg zijn we nog wat verder gereden om het Kruis van Kildalton te bekijken. Dit kruis komt uit de tweede helft van de achtste eeuw. Een mooi kruis bij de ruïne van een kerkje.
Op de terugweg richting de camping zagen we opeens zeehonden in het water. Gaaf!

Schotland 2013
Kildalton Cross
Schotland 2013
op de twee kleine eilandjes, links en rechts achter het grote eiland, liggen zeehonden
Schotland 2013
Lagavullin distilleerderij, vanaf de weg
Schotland 2013
bij Kildalton Cross
Schotland 2013
zeehonden: 1 in het water, 3 op de rotsen

Zoek een boek

Of koop een andere reisgids over Schotland


Zoek een hotel

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.