Nog een autotocht rond Fort William

geplaatst in: Europa, Schotland | 0

Vrijdag 19 juli 1996

Om half 8 liep de wekker af en na douchen en ontbijten gaan we naar de Ben Nevis. De Ben Nevis is met 1344 meter de hoogste berg van Schotland. We beginnen om half 10 met lopen. Het was al erg warm. Mijn conditie blijkt zo slecht te zijn dat ik na een half uur gigantische hoofdpijn heb en me niet zo lekker voel. We besluiten om terug te gaan. Na uitrusten en veel water drinken voel ik me weer wat beter.

Weer terug op de camping besluiten we dan maar een autotochtje te gaan doen vandaag. We rijden richting Oban en komen onderweg langs Castle Stalker (bekend van Monty Python, waar we vorig jaar zijn geweest). In Oban wandelen we door het centrum en beklimmen we Mccaig’s Tower. Deze toren is in 1897 gebouwd om werk te geven aan lokale steenhouwers. Het gebouw lijkt wel wat op het Colloseum.

19960719 Oban
19960719 Oban

Vanuit Oban rijden we naar het zuiden, naar Kilmartin. Hier bekijken we een kerkje met Keltische kruizen en kunstig versierde grafstenen.

19960719 Kilmartin
19960719 Kilmartin

Als we verder naar het zuiden rijden komen we langs een paar standing stones, maar er is geen plek om te stoppen helaas. We komen bij Dunadd Fort, wat bewoond werd sinds 2000 voor Christof. Van 500 tot 800 woonden op deze plek de koningen van Schotland. Het uitzicht vanaf deze plek is fantastisch!

19960719 Dunadd Fort
19960719 Dunadd Fort
19960719 Dunadd Fort

We rijden verder via Lockgilphead en Arrochar naar Fort William. Zo komen we ook langs de heidevelden van Rannoch Moor. In Fort William doen we boodschappen voor een paar dagen en om ‘s avonds te barbecuën.


Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via deze link. Wij krijgen dan een percentage van bol.com. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.