Zaterdag 20 juli 1996

Voordat we vandaag verder trekken rijden we eerst naar het centrum van Fort William om geld te pennen en om een waxcoat voor mij te kopen. Eerder deze week had ik deze blauwgroengeruite jas (60 pond) al zien hangen en ik wil hem graag hebben als winterjas. Na deze aankoop rijden we richting Inverness. Bij Invergarry gaan we richting Kyle of Lochalsh.

Bij Shiel Bridge nemen we een single track road richting Glenelg. Deze weg heeft een 15% helling omhoog en op een gegeven moment kon ik alleen nog in de eerste versnelling omhoog komen. Bij Glenelg zijn twee brochs te vinden en we hebben er een daarvan, Dun Troddan, bekeken. Dun Troddan is een deel van een woontoren die zo’n 2000 jaar oud is. Erg gaaf om te zien!

19960720 Dun Troddan
19960720 Dun Troddan
19960720 Dun Troddan

Via dezelfde weg rijden we terug naar Shiel Bridge om daarna richting Tolaig te rijden. Daar maken we een foto van het Eilean Donan Castle waar we vorig jaar al geweest zijn. Het is zo’n mooi kasteel om te zien. We rijden via een normale weg verder naar Kyle of Lochalsh en rijden via de tolbrug het eiland Skye op.

19960720 Eilean Donan Castle

We staan nu op een camping (Glenbrittle campsite) in Dunvegan, vlakbij het water. Het waait hier nogal en het is best koud.

19960720 zonsondergang

Koop een reisgids

Of koop een andere reisgids over Schotland op bol.com

Zoek een hotel

 

Geef een antwoord

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.