Zaterdag 13 juli 2013

Bij het kleine winkeltje in Fionnphort wilden we geld pinnen, maar de pinautomaat die ze hadden staan wilde allebei onze bankkaarten niet accepteren. Er werd ons verteld dat dit wel vaker het geval was met niet-Engelse bankkaarten. Heel vervelend, want we hebben geld nodig om morgen een boottochtje te kunnen betalen. Gelukkig zit er aan de andere kant van het eiland, in Tobermory, een bank. Nu is dat wel 78 kilometer rijden over een single track road, wat dus minimaal 1,5 uur duurt. We besluiten om daar toch maar naar toe te rijden. De weg langs heuvels en zee is erg mooi. Onderweg zien we mensen met verrekijkers. Waarschijnlijk om een glimp op te vangen van de zeearend. Daarvan schijnen er hier meerdere te wonen.

Schotland 2013
onderweg naar Tobermory
Schotland 2013
onderweg naar Tobermory
Schotland 2013
onderweg naar Tobermory

Tobermory blijkt een heel schattig plaatsje te zijn. De huizen zijn in vrolijke kleurtjes geschilderd. We vinden de bank snel en kunnen gelukkig geld pinnen. Tijd voor een late lunch bij de Tobermory Bakery. We kiezen voor een venison burger, een hamburger van hertenvlees, met tomatenchutney en blauwe kaas. Heerlijk! En ze hebben ook nog eens gratis wifi. Na de lunch lopen we een rondje door het plaatsje, bekijken  de boekwinkel en maken foto’s van de distilleerderij .

Schotland 2013
Tobermory
Schotland 2013
Tobermory Distillery

Daarna rijden we weer terug naar de camping. We hebben wel een wijntje verdiend! Er staat een harde wind en het is zo’n 16 graden. Best frisjes dus!


Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.