Eiland 3 (Mull)

geplaatst in: Europa, Schotland | 0

Vrijdag 12 juli 2013

Schotland 2013
zicht op Oban, vanaf de veerboot

Vandaag zijn we in Oban op de boot naar Mull gereden. Door de mist had de boot een vertraging van ruim een uur. We kwamen in Craignure aan de oostkust. We zijn hier vandaan over een single track road, op Mull hebben ze blijkbaar niets anders, naar Fionnphort aan de zuidwestkust gereden. Dit is een afstand van nog geen 60 minuten, maar je doet er minimaal een uur over. Zeker als er veel vrachtwagens en bussen als tegenligger op de web zijn. Steeds stoppen bij een uitwijkplaats om de tegenliggers langs te laten gaan. Uiteindelijk komen we bij camping Fidden Farm aan. We worden verwelkomd door 5 honden, die even komen snuffelen. Volgens internet zou het een rustige camping zijn, maar dat was niet het geval. Het stond vol. We denken dat er wel 200 mensen op de camping waren en tientallen honden, vooral Border Collies. Gelukkig hebben we een klein tentje en vinden we een plekje op een heuveltje met uitzicht op zee en op het eilandje Iona. De camping heeft voor zowel mannen als vrouwen 2 douches en 2 wc’s, dus dat was de volgende ochtend in de rij gaan staan…

 

Zaterdag 13 juli 2013

Bij het kleine winkeltje in Fionnphort wilden we geld pinnen, maar de pinautomaat die ze hadden staan wilde allebei onze bankkaarten niet accepteren. Er werd ons verteld dat dit wel vaker het geval was met niet-Engelse bankkaarten. Heel vervelend, want we hebben geld nodig om morgen een boottochtje te kunnen betalen. Gelukkig zit er aan de andere kant van het eiland, in Tobermory, een bank. Nu is dat wel 78 kilometer rijden over een single track road, wat dus minimaal 1,5 uur duurt. We besluiten om daar toch maar naar toe te rijden. De weg langs heuvels en zee is erg mooi. Onderweg zien we mensen met verrekijkers. Waarschijnlijk om een glimp op te vangen van de zeearend. Daarvan schijnen er hier meerdere te wonen.

Schotland 2013
onderweg naar Tobermory
Schotland 2013
onderweg naar Tobermory
Schotland 2013
onderweg naar Tobermory

Tobermory blijkt een heel schattig plaatsje te zijn. De huizen zijn in vrolijke kleurtjes geschilderd. We vinden de bank snel en kunnen gelukkig geld pinnen. Tijd voor een late lunch bij de Tobermory Bakery. We kiezen voor een venison burger, een hamburger van hertenvlees, met tomatenchutney en blauwe kaas. Heerlijk! En ze hebben ook nog eens gratis wifi. Na de lunch lopen we een rondje door het plaatsje, bekijken  de boekwinkel en maken foto’s van de distilleerderij rijden we weer terug naar de camping. We hebben wel een wijntje verdiend! Er staat een harde wind en het is zo’n 16 graden. Best frisjes dus!

Schotland 2013
Tobermory
Schotland 2013
Tobermory distillery

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Wij krijgen dan een percentage van bol.com. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!

Rough Guide van dit land

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.