Eiland 4 (Lunga, Treshnish Isles)

geplaatst in: Europa, Schotland | 0

Zondag 14 juli 2013

Vandaag maken we een boottochtje vanuit Fionnphort op het eiland Mull naar twee eilandjes. De boottocht vertrekt ‘s middags na 12 uur vanuit de haven. Het is bewolkt en niet al te warm. We zijn met ongeveer 25 mensen aan boord. Het is een uurtje varen naar Lunga, het eerste eiland. Dit is het grootste eiland van de Treshnish Isles en het zijn allemaal onbewoonde eilanden. Lunga heeft een vulkanische oorsprong en is vooral bekend vanwege de duizenden puffins die hier komen broeden. Daar komen wij ook voor: puffins (papegaaiduikers) zien!

De puffins waren gemakkelijk te vinden. Het was de boot af, klimmen over grote stenen en dan de heuvel oplopen. Binnen 10 minuten na aankomst van de boot zagen we ze… En we hadden een uur de tijd om te genieten van deze schattige vogeltjes. We hebben rustig over het eiland gelopen en heel veel foto’s gemaakt. Op een gegeven moment zijn we ergens gaan zitten om van het uitzicht te genieten. Toch moesten we weer richting de boot. Helaas verzwikte ik toen mijn enkel… Ik kon wel weer verder lopen, maar het deed nogal pijn. Was ook erg vervelend om met die zere enkel de boot weer in te komen. We moesten namelijk eerst weer over grote stenen klauteren voordat we bij de boot waren. Balen!

Schotland 2013
‘Dutchman’s cap’, een van de Treshnish Isles
Schotland 2013
onze boot bij Lunga
Schotland 2013
de eerste puffins
Schotland 2013
nog meer puffins
Schotland 2013
puffin in close-up
Schotland 2013
poserende puffins
Schotland 2013
en ze hebben ook vleugels
Schotland 2013
razorbills (alk)
Schotland 2013
razorbills (alk) van dichtbij
Schotland 2013
duizenden razorbills (alken)
Schotland 2013
een konijn
Schotland 2013
voor ons onbekende vogel, lijkt wel wat op een aalscholver
Schotland 2013
een puffin met wat visjes (sorry, dat de foto niet scherp is)

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!- Rough Guide van dit land

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.