We zijn van 14 t/m 30 juli op kampeervakantie in Schotland. Ons reisschema vind je hier.

Dinsdag 16 juli

We beginnen de dag rustig en nemen pas ‘s middags de bus naar de stad. Ik ben op zoek naar een winkel waar ze Dr Martens verkopen, maar dat is lastig. In een boekwinkel koopt Christof drie delen van de Discworld-serie van Terry Pratchett. We hebben ook gekeken naar boekjes of kaarten met wandeltochten. We willen namelijk wandelen in het noordwesten van Schotland.

We gaan naar de National Gallery of Scotland. Er hangen veel schilderijen van Nederlandse en Italiaanse schilders, zoals Frans Hals en Rembrand. De schilderijen van Schotse schilders waren vooral landschappen. Wel erg mooi. We zijn niet zo lang in het museum geweest, want we kregen honger. Bij Marks and Spencers hebben we sandwiches, fles water, bakje frambozen en een zakje salt and vinegar-chips gehaald. We lunchen op een bankje in het zonnetje in het park.

19960716 Edinburgh

We herinneren ons dat we gisteren, toen we over de Royal Mile liepen, een winkeltje hebben gezien waar ze Dr Martens verkochten. Dus op zoek naar dat winkeltje. En daar hadden ze de Docs die ik wilde in de goede kleur en maat. Mijn maat blijkt een kindermaatje te zijn en dat scheelde zomaar 7 pond.

We beklimmen Scott Monument en we hebben een mooi uitzicht over de stad.

19960716 Edinburgh
19960716 Edinburgh
19960716 Edinburgh
19960716 Edinburgh
19960716 Edinburgh

Daarna doen we boodschappen en gaan we met de bus terug naar de camping. ‘s Avonds eten we macaroni met tomatensaus. De wind is gaan liggen en de zon schijnt, dus we zitten de hele avond bij de tent.

dit blog bevat affiliate links naar bol.com en booking.com

ReizenReizen
 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.