Weekendje Limburg

geplaatst in: Europa, Nederland | 0

Half december waren we onderweg met de trein vanuit Rotterdam naar Maastricht. Albert Heijn had in november een actie waarbij je weekendkaartjes voor de trein kopen voor 15 euro per stuk. Daar hebben we er een aantal van gekocht en o.a. gebruikt voor een weekendje Limburg.

 

Zaterdag 17 december 2016

We zijn met de trein vanuit Rotterdam naar Maastricht gegaan. Het was erg druk in de trein en we hebben in het gangpad gestaan. Gelukkig kun je ook dan best een boek lezen. Vanaf het station in Maastricht zijn we het centrum in gelopen. We kwamen langs een paar witte dames op stelten. Zag er bijzonder uit.

De grootste boekhandel in Maastricht is Dominicanen. Deze boekwinkel zit in een oude kerk. Volgens hun website is de Dominicaner kerk zo’n 700 jaar oud. Het was bijna kerst en het was ontzettend druk in de winkel. Een deel van de mensen was kerstcadeautjes aan het kopen en een ander deel was toerist en maakte foto’s van dit bijzondere gebouw.

Van al dat treinreizen hadden we inmiddels honger gekregen. Het duurde even voordat we een leeg plekje zagen verschijnen in het café in de boekwinkel. Het broodje smaakte goed en het is een leuke plek om mensen te bekijken. Alleen jammer dat het maar zo’n klein café is.

Na de lunch en het rustig bekijken van de boekwinkel zijn we door de stad gaan wandelen. Onderweg kwamen we een beschilderd electriciteitshuisje tegen.

Maastricht heeft behalve een grote boekwinkel ook een kinderboekwinkel, namelijk De Boekenwurm. Daar wilde ik natuurlijk ook een kijkje nemen. En dan is het onverwacht en heel bijzonder als je zomaar een schrijver achter de kassa ziet staan. Michael Reefs is bekend van zijn boekenserie “De Bieb-bende”. Het vijfde deel, “De schatbewaarders”, was net uit en bij De Boekenwurm was de etalage aan dit boek gewijd.

Het wordt inmiddels al snel donker en dat geeft de smalle straatjes en oude gebouwen een mysterieuze sfeer. En dan kom je zomaar een slang tegen…

We hebben ‘s avonds een verjaardagsfeest van vrienden, maar het is nog te vroeg om die kant op te gaan. Gelukkig vinden we een wijnbar waar we een glaasje gaan drinken. Wienkontor zit in de buurt van het station en zit in een kelder. Ik lees net op hun website dat de wijnbar per 31 december 2016 gesloten is en dat ze misschien op een andere locatie verder zullen gaan. De wijn smaakte in ieder geval goed!

 

 

Zondag 18 december 2016

De volgende dag reizen we met de trein naar Roermond. Vanaf het station wandelen we richting de Designer Outlet. Het is zo’n 20 minuten lopen, maar we zien zo wel wat van het centrum van Roermond. Er staat bijvoorbeeld een gigantische kerk…

Het is de week voor kerst, dus de Designer Outlet is overduidelijk in kerstsferen. Het was druk bij de Designer Outlet. Voor sommige winkels stond er een rij, zoals bijvoorbeeld voor de tassen van Michael Kors. Ik kocht uiteindelijk een trui (S. Oliver), twee maillots (Falke), dagcrème en doucheschuim (The Body Shop).

Bij lunchroom In de kroon genieten we van een kopje thee en een stukje vlaai. We zijn tenslotte in Limburg 🙂

Vanuit Roermond gaan we weer terug naar huis. Het is hiervandaan nog zo’n twee uur reizen, maar gelukkig hebben we genoeg te lezen bij ons.

Het was een gezellig weekendje in het verre Limburg!

 

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.