Kinetische kunst bij de Kunsthal

geplaatst in: Europa, Nederland, Rotterdam | 0

Zondag 28 oktober 2018

Vanmiddag zijn we bij de Kunsthal geweest. Daar hebben we de tentoonstelling ‘Actie <-> Reactie. 100 jaar kinetische kunst‘ bezocht. Bij het binnenlopen van de tentoonstelling staat er een bordje waarin gewaarschuwd wordt dat deze tentoonstelling niet voor iedereen geschikt is vanwege snelbewegende beelden. Het is een leuke tentoonstelling met zeer verschillende kunstwerken. Eén van de kunstwerken vonden wij niet zo prettig. Dit kunstwerk bestaat uit een metalen kubus die bestaat uit kleine vierkantjes. Er zit een draaiende lamp in de kubus en deze reflecteert de vierkantjes op de muren, het plafond en de vloer. Na een tijdje werd ik hier een beetje draaierig van…

We hebben ook de kleine tentoonstelling over het Groot Handelsgebouw bekeken. Wat ik hier leuk aan vind is dat de tekst in de ik-persoon vanuit het perspectief van het Groot Handelsgebouw is geschreven. We hebben ook de kleine tentoonstelling ‘Objectivity. The art of useful things‘ bekeken. Een fijne tentoonstelling om even op een bankje te kijken naar de verschillende voorwerpen die aan de muur hangen. Tenslotte hebben we de tentoonstelling ‘Surf tribe‘ bekeken met grote zwart-wit foto’s van surfers over de hele wereld. Intrigerende foto’s.

Daarna vonden we het wel genoeg museum voor deze zondagmiddag. We zijn naar café Loos gewandeld om wijn te drinken (Tempranillo) met een schaal heerlijke nachos.

 

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.