Vrijdag 11 november

Vanmorgen staan vroeg op om naar Parijs te vertrekken. Vanuit Nijmegen vertrekken we rond 7 uur. In Roosendaal stappen we over op de trein naar Parijs en deze vertrekt om ongeveer 10 voor 9u. We hebben raamplaatsen en genieten van het uitzicht vanuit de trein. Het is bijna 1 uur als we aankomen op station Paris-Nord. We nemen de metro naar Place de Clichy en gaan op zoek naar ons hotel, hotel D’Amsterdam, in Rue d’Amsterdam.  We hebben een nogal kleine kamer.

Na onze spullen in de kamer gezet te hebben gaan we weer op stap. Eerst gaan we naar de Eiffeltoren. Het is de eerste keer dat ik helemaal naar boven ga. Het uitzicht vanaf ongeveer 300 meter is erg leuk.

19941111 Parijs
19941111 Parijs

Met de metro gaan we naar Les Halles. We hebben hier wat rond gewandeld en toen we honger kregen een stokbrood brie gekocht. Heerlijk! Bij het Centre Pompidou hebben we bij de fontein de vrolijke kunstwerken van Niki de Saint Phalle bekeken. Daarna bekijken we de hal van het museum. Hier hangt een gigantisch hart, waar ik opeens mijn naam op ontdek. Best bijzonder.

19941111 Parijs
19941111 Parijs

We nemen de metro richting het Louvre en dwalen hier door het ondergrondse winkelcentrum. Bij het Louvre zijn ze druk bezig met de restauratie van de Tuilerieën en daardoor zag het er allemaal erg kaal uit. Na al dat gewandel waren we moe en zijn we teruggegaan naar ons hotel.

dit blog bevat affiliate links naar bol.com en booking.com

ReizenReizen
 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.