Zaterdag 23 juli 2016

Na een aantal dagen op de camping in Schömberg te hebben gestaan werd het tijd om weer te verhuizen. Normaal gesproken blijven we maar een dag of 2-3 op een camping, maar hier hebben we vijf dagen gestaan. Het was dan ook een handige uitvalsbasis voor zowel Karlsruhe als Stuttgart.

Terwijl het buiten een beetje regende reden wij door het noorden van het Zwarte Woud richting Baden-Baden. We hebben de auto in een parkeergarage geparkeerd en zijn de stad gaan bekijken. We zien al snel dat we de gemiddelde leeftijd naar beneden halen 🙂

20160723 - 1
Baden-Baden

We kregen zin in taart en dan vooral natuurlijk Schwarzwalder Kirschtorte. Volgens de Rough Guide zouden ze bij café König de lekkerste Schwarzwalder Kirschtorte hebben die er bestaat. Die wilden wij dan wel eens proeven. Helaas hadden ze deze taart nu niet. We hebben uiteindelijk gekozen voor een aardbeientaart, die ook erg lekker was. Het was wel onduidelijk hoe het zat met bestellen. Koffie en thee moest je bestellen bij de serveerster, maar de taart moest je in het bijbehorende winkeltje bestellen.

20160723 Baden-Baden
café König
20160723 Baden-Baden
taart eten

Na het taart eten hebben we nog wat meer door de stad gewandeld. Baden-Baden is niet zo groot, dus we waren vrij snel uitgekeken. Als je het leuk vind om naar een badcomplex te gaan kun je gemakkelijk meer tijd in de stad doorbrengen denk ik.

20160723 Baden-Baden
muurschildering van Le petit prince
20160723 Baden-Baden

Vanuit Baden-Baden zijn we via de Schwarzwalder Hochstrasse richting Freudenstadt gereden. Een weg met veel bochten. Helaas hingen er vandaag veel wolken waardoor we niet veel van het uitzicht konden genieten. Vanaf Freudenstadt zijn we naar Freiburg im Breisgau gereden. Nu kwamen we voornamelijk door de valleien, met leuke kleine dorpjes.

We kwamen rond 16 uur bij camping Hirzberg in Freiburg aan. Het is erg druk op de camping en we moeten zeker een half uur wachten tot we aan de beurt zijn om een plaatsje toegewezen te krijgen. Gelukkig hebben wij maar een tweepersoonstentje. We krijgen een plekje aan de rand van de camping, tegen een weiland aan. Een nadeel is dat we onze auto eigenlijk buiten de camping, aan straat, moeten parkeren. Gelukkig komen we in gesprek met andere Nederlanders die vlakbij ons staan. Zij hebben een best grote plek voor hun auto en caravan en onze auto mogen we daar bij parkeren. Dat is erg prettig, want nu hoeven we niet alle kleren e.d. uit de auto te halen.

Koop een reisgids

Of koop een andere reisgids over Duitsland

Zoek een hotel

Booking.com

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.