Zondag 17 juli 2016

Vanaf de camping zijn we naar het centrum van Trier gewandeld. We doen vandaag een dagje Romeinse opgravingen. We wandelen langs de rivier en moeten de Römerbrucke over om aan de andere kant van het water te komen. Daar komen langs de Barbarathermen. De Barbarathermen zijn overblijfselen van een Romeins thermencomplex uit de 2e eeuw. Deze opgraving is gratis te bekijken.

20160717 Trier
Barbarathermen
20160717 Trier
Barbarathermen

Daarna zijn we naar het Amphitheater gewandeld. Dat was al gauw een kwartier lopen. Bij de ingang kochten we voor 12 euro een Antikencard. Hiermee mag je twee Romeinse bezienswaardigheden bezoeken en het Rheinisches Landesmuseum. De eerste Romeinse bezienswaardigheid die we hiermee bezoeken is het Amphitheater. Het viel mij direct op dat er geen bankjes rond de arena zijn. Ik ben in meerdere amfitheaters geweest, maar daar heb je altijd bankjes rondom. Het was leuk om in de arena rond te lopen en daarna door de verschillende gangen te dwalen en zelfs in de kelder te kijken. Het Amphitheater ligt mooi aan de rand van het centrum, tussen de wijngaarden.

20160717 Trier
ingang naar het Amphitheater
20160717 Trier
het Amphitheater
20160717 Trier
onder het Amphitheater

We moesten weer een stukje terug lopen om naar de Kaiserthermen te gaan. Dit wordt de tweede Romeinse bezienswaardigheid die we met onze Antikencard bezoeken. De Kaiserthermen waren niet alleen de grootste Romeinse baden in Trier, maar zelfs in het hele Romeinse rijk. Het complex is gigantisch. Het is bijzonder om je voor te stellen hoe dit badcomplex er uit gezien zou hebben.

20160717 - 50
Kaiserthermen

Naast de Kaiserthermen zit het Rheinisches Landesmuseum. Dit is een archeologisch museum over de Romeinse overblijfselen en opgravingen in Trier. Eén van de meest bijzondere objecten is het Neumagener Weinschiff. Dit is een Romeins beeld in de vorm van een wijnschip. Verder is er een zaal vol met mooie mozaïeken. We vonden dit wel een wat vreemd museum. Bij de ingang liep veel personeel rond, maar het was niet duidelijk waar de kaartcontrole was. Ook was er midden in het museum tijdelijk een zaal dicht voor een voorstelling ofzo, waardoor wij niet verder konden. Het leek alsof het museum maar erg klein was. Gelukkig ging die zaal snel open en bleek het museum een stuk groter te zijn. Dit had wat duidelijker aangegeven kunnen worden.

20160717 Trier
Neumagener Weinschiff
20160717 Trier
in het Rheinisches Landesmuseum
20160717 Trier
mooie mozaïekvloer

In een parkje vlakbij het museum hebben we van het zonnetje genoten en uitgerust. Hier zagen we trouwens voor het eerst deze vakantie groepjes Pokemonjagers. Toen we weer voldoende uitgerust waren zijn we door de Altstadt (het oude centrum) gewandeld.

20160717 - 84

We kwamen uiteindelijk bij de Porta Nigra uit. Deze poort is een overblijfsel uit de 2e eeuw van de stadsmuur. Je kunt hier ook naar binnen, maar we waren moe van al dat gewandel en zijn terug gegaan naar de camping.

20160717 - 87
Porta Nigra

Koop een boek

Of koop een andere reisgids over Duitsland bij bol.com

Boek een hotel

 

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.