dit blog bevat affiliate links naar Booking.com

Zaterdag 25 juni

Reisschema vandaag:

  • Rotterdam 7.35 uur – Utrecht 8.12 uur
  • Utrecht 8.36 uur – Frankfurt Flughafen 12.01 uur
  • Frankfurt Flughafen 14.01 uur – Wenen 20.45 uur
  • Wenen 21.45 uur – Bratislava 22.44 uur

We zijn vanmorgen vanuit Rotterdam vertrokken naar Utrecht om vandaar de trein naar Wenen te nemen. Ons einddoel voor vandaag is Bratislava. Helaas lukte dat niet. De trein van 8.36 uur in Utrecht vertrok met ruim 45 minuten vertraging. Toen we de grens met Duitsland over waren stopte de trein een aantal keren zonder dat we daar informatie over kregen. We hadden inmiddels 80 minuten vertraging voordat we bij Oberhausen, het eerste station in Duitsland, aankwamen. In Keulen bleef de trein een uur op het station staan. Er werd omgeroepen dat er een veiligheidsonderdeel ontbrak waardoor we niet over het hogesnelheidstraject naar Frankfurt mogen. Toen dat veiligheidsonderdeel er eindelijk was vertrokken we met een vertraging van 150 minuten.

In Frankfurt werd in de trein omgeroepen dat de trein naar Wenen van 14.01 uur op ons zou wachten, maar zodra we op het perron liepen zagen we deze trein wegrijden. Deze trein had trouwens een kwartier vertraging. In ons oorspronkelijke plan hadden we hier ruim 2 uur overstaptijd. De volgende trein naar Wenen vertrok om 16.01 uur. In de tussentijd zijn we wat wezen drinken bij de Starbucks.

De trein naar Wenen vertrok netjes op tijd en we waren om 23.05 uur in Wenen. Helaas was dat te laat om door te rijden naar Bratislava. We zouden eigenlijk om 20.45 uur in Wenen aankomen en dan om 21.45 uur door naar Bratislava, met aankomsttijd Vanuit de trein hadden we al een bericht gestuurd naar ons hotel in Bratislava dat we pas morgen komen én hebben we een hotel in Wenen geboekt.

We hebben een overnachting geboekt voor 97 euro in Novum Hotel Congress Wien, vlakbij het station.

onze bagage
uitzicht op station Wenen

Geef een reactie

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.