Dinsdag 26 juli 2016

Vanuit Tübingen zijn we verder naar het noorden gereden, naar Heidelberg. We hebben de auto geparkeerd in de stad en zijn de stad ingegaan. We hebben wat broodjes gekocht en zijn op een bankje langs de rivier gaan zitten om te lunchen.

20160726 - 4
uitzicht vanaf ons lunchbankje

Na onze lunch zijn we Heidelberg gaan bekijken. We hebben de universiteit bezocht (Universitätsplatz). De universiteit van Heidelberg is de oudste universiteit van Duitsland. In 1386 werd de universiteit opgericht door Ruprecht III. Er is een klein museum over de geschiedenis van de universiteit, Universitätsmuseum. Daarna mag je de trap op naar boven om de Alte Aula te bekijken. Dit is een grote hal uit de 19e eeuw.

20160726 - 13
Alte Aula

In een straat vlakbij zit de Studentkarzer (Augustinergasse), de studentengevangenis. Hier werden studenten opgesloten als ze bijvoorbeeld waren opgepakt voor dronkenschap, vernielen van straatlantaarns of het achterna zitten van varkens. Dan werden ze hier voor 2 weken opgesloten. Voor zwaardere vergrijpen werden ze langer opgesloten, maximaal 4 weken. Studenten mochten de gevangenis verlaten om hun tentamens te maken. De studenten hebben de muren volgeschreven om te laten zien dat ze opgesloten waren geweest.

20160726 - 18
studentengevangenis

Gelukkig mochten wij de gevangenis weer verlaten en konden we genieten van het zonnige weer buiten.

20160726 - 25
Marktplatz

We hebben de kabelbaan genomen om het kasteel te bezoeken. De Bergbahn vertrekt vanaf de Kornmarkt en een kaartje inclusief toegang tot het kasteel kost 7 euro. Als je de Bergbahn uitkomt ga je onder een poort door en dan kom je via het Schlosshof, de binnenplaats, Schloss Heidelberg binnen.

20160726 Heidelberg
Schloss Heidelberg
20160726 Heidelberg
kasteeltoren
20160726 Heidelberg
uitzicht vanuit het kasteel

In een van de gebouwen, Ottheinrichsbau (uit 1559), zit het Deutches Apotheken Museum met informatie over apotheken uit de 18e en 19e eeuw. Je ziet voorbeelden van hoe apotheken er in die tijd uitzagen. Erg leuk om te zien.

20160726 Heidelberg
oude apotheek
20160726 Heidelberg
apothekersflessen

Vanaf het kasteel zijn we naar beneden gewandeld. Op naar de auto…

We zijn naar camping Heidelberg gereden (Schlierbacher Landstr. 151, geen website) om ons tentje een nachtje neer te zetten. Dit is de meest eenvoudige camping waar we deze vakantie zijn geweest. Het is een groot grasveld waar je zelf maar een plekje moet zoeken. Ondertussen is er iemand bezig met grasmaaien van het terrein. Een deel van het veld is daardoor niet te gebruiken. Het sanitair is ook erg eenvoudig.


Geef een antwoord

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.