Woensdag 20 juli 2016

Vandaag zijn we een dagje naar Stuttgart geweest. Het is ongeveer 1 uur en een kwartier rijden naar de stad. We hebben nog steeds geen sticker om de milieuzone in te mogen. Het vinden van een parkeerplaats is daardoor erg lastig. We staan bij een kleine P+R en vanaf hier kunnen we met de metro naar het centrum. In het park bij Schlossplatz hebben we heerlijk in het glas gezeten en genoten van het mooie weer.

20160720 - 2
park bij Schlossplatz

We zijn naar het Kunstmuseum Stuttgart geweest. Op het plein voor het museum staat een groot kunstwerk van Alexander Calder. Het is een mobile en hij beweegt zachtjes in de wind.

20160720 - 5
kunstwerk van Alexander Calder bij Kunstmuseum Stuttgart

Kunstmuseum Stuttgart is een museum voor moderne kunst. De tentoonstellingen wisselen regelmatig. Er was een interessante tentoonstelling over Candice Breitz. Er waren video-installaties met mensen die bijvoorbeeld een nummer van Bob Marley zongen. Of een installatie met bekende acteurs die met stukken tekst uit hun films met elkaar een gesprek leken te voeren. Heel bijzonder waren ook de videos waarin Alex Baldwin en Julianne Moore hun levensverhaal leken te vertellen. Maar als je een tijdje aan het luisteren was realiseerde je je dat dit het levensverhaal van een vluchteling was…

20160720 Stuttgart
20160720 Stuttgart
20160720 - 9

Na ons bezoek aan het museum hebben we door de stad geslenterd. We zijn o.a. bij outdoorwinkel Globetrotter geweest. Onze bekers blijken langzaam stuk te gaan. In beide bekers zit een dun scheurtje waardoor er thee uit lekt ’s ochtends. We hebben dus twee nieuwe bekers gekocht.

20160720 - 21
Schillerplatz

Geef een antwoord

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.