Dinsdag 19 juli 2016

We wilden vandaag naar het ZKM, Zentrum für Kunst und Medientechnologie. Toen we hier aan kwamen bleek dat het museum op maandag èn dinsdag gesloten is. En vandaag is het dinsdag 🙁  We hebben helemaal niet naar de openingstijden gekeken…

Nu moeten we dus iets anders bedenken om te gaan doen vandaag. Gelukkig hebben we onze Rough Guide bij ons. We besluiten naar het Badisches Landesmuseum te gaan. Dit museum is een cultuurhistorisch museum. Ze hebben voorwerpen van de prehistorie tot de tegenwoordige tijd. Het was een interessant museum om te bezoeken. Er was echt van alles te zien: van potscherven tot een reconstructie van een winkel uit modernere tijden.

20160719 Karlsruhe
Badisches Landesmuseum
20160719 Karlsruhe
de tijd tikt…
20160719 Karlsruhe
reconstructie van een oud winkeltje

Na ons bezoek aan het museum hebben we door de stad geslenterd. Bij een bakker hebben we wat broodjes en drinken gekocht. Hiermee zijn we in het park bij het Badisches Landesmuseum gaan zitten. Even genieten van het mooie weer.

We hadden de auto geparkeerd bij een tramstation, net buiten de milieuzone. We kwamen er namelijk pas in Duitsland achter dat we vergeten waren om een umweltplakette (een sticker waarmee je de milieuzone in mag) te kopen. Nu moeten we eerst uitzoeken waar we die in Duitsland kunnen kopen. De auto hebben we nu in een wijk buiten het centrum neergezet, bij een sportpark. In het museum kwamen we er achter dat we bij toeval geparkeerd hebben bij een stukje wijk, Dammerstock, die ontworpen is door de architect Walter Gropius. Gropius wordt gezien als de grondlegger van Bauhaus. Heel bijzonder om te zien dat er nog steeds mensen in deze appartementen wonen, terwijl ze gebouwd zijn in de jaren 30 van de vorige eeuw.

20160719 Karlsruhe
Dammerstock
20160719 Karlsruhe
Dammerstock

Geef een antwoord

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.