Maandag 23 mei 2016

In mei zijn we op een regenachtige dag naar Xanten gereden. Xanten is een stad met veel Romeinse overblijfselen. In het Archeologisch Park (website) kun je deze bekijken. Dit is het grootste Romeinse openluchtmuseum van Duitsland.

20160523 - 1
stadspoort in Xanten

Vanaf de ingang van het Archeologische Park zijn we in de stromende regen naar de andere kant van het park gewandeld, om het museum (website) te bezoeken. In het museum zie je allerlei voorwerpen uit de Romeinse geschiedenis van Xanten en omgeving. Terwijl je de voorwerpen bekijkt loop je langzaam steeds verder naar boven in het museum.

20160523 - 2
Romeinse pennen

Naast het museum staat een grote overdekte hal. Hierin zijn de restanten van het grote badhuis te zien. Met een beetje fantasie kun je je voorstellen dat hier mensen aan het genieten zijn van het warme water.

20160523 - 4

20160523 - 5

20160523 - 7

Na het bekijken van het museum, en weer nieuwe dingen over de Romeinen te hebben geleerd, gaan we weer de regen in. We wandelen via een andere route richting de uitgang. We komen langs het amfitheater. Hier werden vroeger wedstrijden gehouden, bijvoorbeeld gevechten tussen mensen en dieren.

20160523 - 9

We vonden het een interessant en leuk museum. Een aanrader voor zowel kinderen als volwassenen.

 

 

Koop een reisgids
De leukste plek om een reisgids te kopen is in een boekwinkel, maar als je online wilt kopen kun je dat doen via onderstaande link. Hiermee ondersteun je onze website. Voor jou blijft de prijs hetzelfde! Alvast bedankt!- Rough Guide van dit land

 

Geef een antwoord

Onzinreacties en spam worden natuurlijk niet geplaatst...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.