Museumdag in Karlsruhe (22 juli 2016)

We zijn van 16 t/m 29 juli op kampeervakantie in Duitsland. Ons reisschema vind je hier.

Vrijdag 22 juli

Vandaag gingen we weer naar Karlsruhe om naar het ZKM (Zentrum für Kunst und Medientechnologie) te gaan. Dit museum bestaat eigenlijk uit twee musea, namelijk het Medienmuseum en Museum für Neue Kunst. Bij de kassa werd ons verteld dat het museum op vrijdagmiddag vanaf 14 uur gratis is. We kochten daarom alleen een kaartje voor het Museum für Neue Kunst.

20160722 - 2
grote hal bij het museum

We hebben uren door het museum gelopen. Er waren verschillende interessante tentoonstellingen en installaties. Er was o.a. een tentoonstelling over privacy. Het leuke van een moderne kunstmuseum vind ik dat er vaak tijdelijke tentoonstellingen zijn. Daardoor blijft het een levend museum. Wij zagen bijvoorbeeld een wand waarop een film werd vertoond die begon met allemaal lijnen. Deze lijnen schoven steeds verder naar rechts op waardoor er een beeld van een bibliotheek verscheen. Erg fascinerend om naar te kijken.

20160722 - 7
langzaam verschijnt het beeld van een bibliotheek

Er was ook een installatie waarbij een stroperige zwarte vloeistof uit het plafond kwam. Deze vloeistof kwam terecht in een bak met een ondoorzichtig lichtgrijze vloeistof. Dit leverde mooie structuren op.

20160722 Karlsruhe
zwarte vloeistof komt uit het plafond
20160722 Karlsruhe
mooie structuren

In het café bij het museum hebben we thee/koffie gedronken met een lekker stukje taart erbij. We merkten dat we vandaag al zoveel hebben gezien dat we geen zin meer hebben om de rest van het museum te gaan bekijken. We moeten zeker een keer terug naar Karlsruhe om dit museum opnieuw te bezoeken.