Zeehonden kijken bij Dunvegan (21 juli 1996)

We zijn van 14 t/m 30 juli op kampeervakantie in Schotland. Ons reisschema vind je hier.

Zondag 21 juli

Vanmorgen blijven we lang in de tent omdat het buiten regent en hard waait. We zetten 1 kant van de tent steviger vast met scheerlijnen, want de tent klapt daar naar binnen. Later rijden we naar Dunvegan Castle. Het is een mooi kasteel met veel schilderijen. Het wordt nog steeds bewoond door de clan MacLeod.

19960721 Dunvegan Castle

We gaan op excursie om zeehonden te zien. We hebben ongeveer een uur in de koude wind gewacht tot we eindelijk in een klein motorbootje (6 passagiers) mogen stappen. Het was ontzettend leuk om de zeehonden rustig op de rotsen te zien liggen, even opkijkend naar het bootje en dan weer verder luieren. Sommige zeehonden sprongen in het water toen wij eraan kwamen. Na een half uurtje zijn we weer terug bij het kasteel. We gaan naar het restaurant om warm te worden en thee te drinken met daarbij een grote scone.

19960721 Dunvegan
19960721 Dunvegan
19960721 Dunvegan

Door nogal dikke mist rijden we naar Portree. Portree is de hoofdstad van het eiland Skye, maar op zondag is het hier doods. De winkels zijn dicht, maar gelukkig was er 1 toeristenwinkeltje open. Hier heb ik een leuke boekenlegger gekocht. We zijn daarna maar een stukje gaan rijden. Eerst richting Uig en dan over een single track road naar Staffin, en via Portree naar Sligachan. Helaas was het nogal mistig en konden we weinig van het uitzicht zien.

In Sligachan gaan we eten bij het Sligachan Hotel. Vorig jaar stonden we op de camping hier tegenover. Christof had gammon with peaches en ik spicy nut vegetables ragout. Was erg lekker! Na het eten hebben we nog wat gedronken en de afsluiting van de Tour de France gezien. Later rijden we naar de camping in Dunvegan en gaan vanwege de harde wind snel in de tent zitten.