Kamperen met onze hond Wooster (9 t/m 12 mei 2013)

In mei 2013 zijn we voor het eerst wezen kamperen met onze hond Wooster. Hieronder ons verslag van dit weekend, geschreven vanuit Wooster.

Donderdag 9 mei 2013

Met Hemelvaart ben ik voor het eerst wezen kamperen. We hebben afgesproken op camping Walensbongert in Troisvierges in Luxemburg met vrienden. Christof en Mathilde hebben een tentje gekocht waar ik in de voortent kan slapen. We hebben de auto geleend van Christofs ouders. We zijn op donderdagochtend vertrokken vanuit Rotterdam. Halverwege Luxemburg zijn we gestopt zodat ik even mijn pootjes kon strekken en plassen. Onderweg heb ik uit het raam gekeken en af en toe geprobeerd mijn hoofd bij Christof op zijn schouder te leggen. Dat was wel wat lastig, want ik zat aan een autogordel vast.

weekendje Luxemburg
onderweg

Bij de camping aangekomen zijn we eerst naar onze vrienden gegaan. Die vonden het ook leuk om mij te zien. Christof en Mathilde hebben mij met een pin en mijn riem op onze kampeerplaats vastgezet. Ik kon zo niet weglopen, maar wel lekker snuffelen en af en toe een poot omhoog doen. Terwijl ik hier druk mee was hebben Christof en Mathilde de tent opgezet. Toen ze daarmee klaar waren zijn we bij onze vrienden gaan zitten. Heel gezellig! Alleen jammer dat bij hun tegenover twee Border Collies zijn die hard blaffen als ze me zien. Ik vind ze een beetje eng, dus ik hou ze goed in de gaten…

‘s Avonds werd er gebarbecued en dat rook erg lekker. Ik heb gelukkig ook een stukje worst gekregen, want dat is wel een heel stuk lekkerder dan mijn brokken. Toen we gingen slapen mocht ik in de voortent. Ik vond het best spannend en kon niet zo goed slapen. Ook was het niet heel erg warm. Mathilde had het erg koud, kon ook niet slapen en heeft mij midden in de nacht naar de slaaptent gehaald. Ik kon niet zo goed lopen op die rare matjes van hun en er was ook niet zoveel ruimte voor mij. Ik vond toch snel een lekker plaatsje naast Christofs hoofd, maar Mathilde was daar niet zo blij mee. Ze zei dat ze werd platgeduwd door mij…

Uiteindelijk vonden we allemaal ruimte om te kunnen slapen. En dan is het wakker worden wel erg gezellig. Zodra ik merkte dat Christof en Mathilde allebei wakker waren ben ik naar ze toe gekropen om ze goed wakker te liggen. En toen Christof ging douchen kon ik heerlijk op zijn plek gaan liggen. Natuurlijk had ik wel met hem meegewild, maar dat mocht ik niet.

Vrijdag 10 mei 2013

Vandaag heb ik allemaal spannende dingen gedaan. We zijn eerst met onze vrienden naar het stuwmeer bij Vianden geweest. Het was een trap omhoog en daarna een wenteltrap. Traplopen vind ik leuk, maar Christof vind ik dat te snel loop. Die ronde trap was wel een beetje raar. Bovenop konden we naar het water kijken. Toen we weer naar beneden gingen durfde ik eerst de wenteltrap niet af. Uiteindelijk heb ik het wel gedaan en Christof en Mathilde waren erg trots op me. Zelf ben ik ook wel een beetje trots…

weekendje Luxemburg
bij het stuwmeer
weekendje Luxemburg
de wenteltrap
weekendje Luxemburg
de trap naar het stuwmeer

Met de auto gingen we verder rijden en kwamen toen bij de krachtcentrale, die bij het stuwmeer hoort. Onze vrienden vertelden dat deze in de jaren 50 is gebouwd en dat zijn vader daar ook aan meegewerkt heeft. We gingen eerst een tunnel in, daarna een trap af en toen konden we naar de turbines kijken. Ook konden we mensen zien die achter computers aan het werk waren. Ik was nog nooit bij zoiets geweest…

weekendje Luxemburg
kijken naar de turbines
weekendje Luxemburg
turbines van de krachtcentrale

We hebben een stukje door Vianden gelopen en zijn toen op een terrasje gaan zitten. Ik heb een bak water gekregen en de mensen namen koffie of thee met appeltaart. Ik vind het leuk om op een terrasje te zijn. Er zijn namelijk altijd mensen die mij wel willen aaien. En ze vinden het ook niet erg als ik languit ga liggen.Daarna zijn we naar Vianden gereden. We zijn eerst naar een uitzichtpunt geweest zodat we het kasteel konden zien. Zou leuk zijn als ik straks in dat kasteel mag kijken.

weekendje Luxemburg
uitzicht op het kasteel
weekendje Luxemburg
lekker op een terrasje liggen

Na weer goed uitgerust te zijn gingen we weer weg. Onze vrienden gingen op verjaardagsvisite en wij gingen een stukje wandelen in het bos. Ik vind het leuk om in een bos te wandelen. Het ruikt altijd zo lekker! Onderweg hebben we het uitzicht over een riviertje bekeken. Ik kon het niet zo goed zijn, want het muurtje was te hoog voor mij. We kwamen bij een klein kerkje, maar daar mocht ik niet binnenkijken.

weekendje Luxemburg
kerkje
weekendje Luxemburg
wandelen in het bos
weekendje Luxemburg
uitzicht op riviertje

We wilden nog wel naar het kasteel, maar daar mocht ik niet naar binnen. Gelukkig vonden Christof en Mathilde dat ze me niet aan een boom konden binden om zelf te gaan kijken…

Weer op de camping kon ik eindelijk uitrusten. ‘s Avonds mocht ik weer bij Christof en Mathilde slapen, want het is erg koud dit weekend. Ze hebben ruimte voor mij gemaakt en ik lig lekker op mijn dekentje tussen hun voeten in. Ik heb heerlijk geslapen!

weekendje Luxemburg
uitrusten op de camping

Zaterdag 11 mei 2013

De volgende dag was het weer koud. Er komen vandaag vrienden bij onze vrienden op bezoek en we hebben afgesproken bij een kartcentrum. Daar mocht ik ook mee naar binnen. Ik mocht natuurlijk niet karten, maar wel bij Mathilde in het cafĂ© blijven liggen. Ik vond het helemaal niet leuk dat Christof weg ging en ik heb de hele tijd liggen kijken of hij weer terug kwam…

weekendje Luxemburg
in het kartcentrum

Toen we weer op de camping waren waren we opeens met nog meer mensen. Dat is gezellig. Die mensen hadden ook een hond bij zich, maar die begon af en toe naar me te blaffen. Hij vond mij geloof ik eng… Bij de barbecue kregen we allebei wel wat worst. Lekker!

De Border Collies zijn gelukkig vanmorgen weer weggegaan. Ze blaften veel en ik vond ze best eng. Ik moest natuurlijk wel Christof en Mathilde beschermen, dus ik heb ze goed in de gaten gehouden. Toen ze weg waren kon ik bijkomen en genieten van de rust op de camping.

weekendje Luxemburg
in de tent

Zondag 12 mei 2013

Op zondagmorgen gingen we weer weg. Volgens de TomTom van de auto was het erg koud. We zijn naar Limburg gereden om daar bij vrienden (andere vrienden) en hun zoontje en hond Fay te lunchen. Toen we aankwamen kwam Fay naar de garage en konden we aan elkaar snuffelen. Ze ruikt goed. Daarna mocht ik mee naar binnen. Ik vind het leuk om bij andere mensen in huis te komen, want daar ruikt het altijd anders. Ik heb eerst de hele kamer en keuken bekeken. Het jongetje vind mij ook leuk. Fay was een beetje aan het mopperen toen ik lekker onder de tafel ging liggen en ze moest naar haar mand. Later zijn we ook nog wezen wandelen en mocht ik vrij lopen op een veldje en met Fay rond rennen. Leuk!

weekendje Luxemburg
zo koud was het toen we naar huis gingen

Daarna zijn we weer met de auto verder gereden. Bij Roermond zijn we gestopt, want Christof en Mathilde wilden kleren kopen bij het outletcentrum. Ik mocht niet mee de winkels in, dus dan wachtte Christof of Mathilde met mij buiten. Ik vond het leuk dat ik mee mocht. Er waren meer honden, maar sommigen blaften naar mij en dat vind ik niet leuk.

weekendje Luxemburg
lekker op de achterbank liggen

Toen we ‘s avonds weer thuis waren was ik blij om weer thuis te zijn. Lekker weer in mijn eigen mandje liggen.

Ik vond het heel leuk om een weekendje mee te mogen en ik hoop dat ik dat nog een keertje mag!