Weekendje Keulen (21 t/m 23 april 2012)

Eind april zijn we een weekendje met de trein naar Keulen geweest. We logeerden deze dagen in het Art’Otel. Dit hotel ligt aan de Rijn, vlakbij het chocolademuseum.

Zaterdag 21 april 2012

Vanuit Nederland zijn we met de trein naar Keulen gegaan. Heerlijk! Eenmaal aangekomen op het station van Keulen hebben we onze grote rugzak in een bagagekluis gestopt. Je stopt je bagage in een liftje en dan gaat je bagage zo te zien ondergronds. Grappig en ruimtebesparend in de stationshal…

roze loper bij de Dom

Het was nog maar net 10 uur toen we in Keulen aankwamen, dus we hadden wel zin in een kopje thee of koffie. We vonden een leuk klein cafeetje dat zo te zien net open was. De eigenaar was zelf aan het ontbijten. Later hebben we door het centrum gelopen. We zijn bij de Lego-winkel geweest: jammer dat we geen Legosteentjes nodig hebben, want je kunt hier je eigen kleurtjes uitkiezen…

Bij de Freitag-winkel hebben we natuurlijk tassen gekeken, maar niet gekocht. Wel heeft Christof een portemonnee gekocht en hebben we een schouderband voor onze Freitagtas gekocht. Leuk om zo’n grote hoeveelheid Freitagtassen bij elkaar te zien!

‘s Middags hebben we een drankje gedronken bij Brauhaus Sünner im walfisch. Vanwege een voetbalwedstrijd die avond was het bij alle brauhausen ontzettend druk. ‘s Avonds hebben we lekkere pizza’s gegeten bij XII Apostel. Een groot restaurant dat bomvol zat. We moesten aan de bar wachten tot er een tafeltje vrij kwam…

20120421 Keulen
Der Maus
20120421 Keulen
‘I can fly’
20120421 Keulen
oorlogsmonument

Zondag 22 april 2012

Op zondag zijn we de dag begonnen met een brunch bij cafe Ständige Vertretung. Heerlijk in het zonnetje met uitzicht op de Rijn. Christof koos voor curryworst en ik voor flammkuchen (een soort dunne pizza met kaas, ui en spek). Allebei heerlijk!

Daarna zijn we naar het Käthe Kollwitz Museum geweest. Dit is een klein moderne kunstmuseum dat op de bovenste verdieping van een winkelcentrum zit. Käthe Kollwitz was een grafisch kunstenaar en beeldhouwer. Ze leefde van 1867 tot 1945. Door de nazi’s werd haar werk en zijzelf ‘ontaard’ verklaard en haar beelden zijn omgesmolten tot wapens. De mallen van haar werken zijn hierbij over het hoofd gezien en na de oorlog konden de beelden daardoor opnieuw gegoten worden. (bron: wikipedia).

In het museum was ook een tentoonstelling over Wilhelm Loth. Hij leefde van 1920 tot 1993 en hij was een beeldhouwer. Op zijn 18e is hij een correspondentie begonnen met Käthe Kollwitz die jaren heeft geduurd.

Het was een leuk museum om een keer te bekijken, maar we hebben niet het gevoel dat we hier nog eens terug zullen komen.

‘s Middags zijn we naar het Römisch-Germanisches Museum geweest. Dit museum is gebouwd boven de ruine van een Romeinse stadvilla. In het museum kun je dan ook de mooi gerestaureerde mozaiekvloer bekijken. Het is een archeologisch museum met vondsten uit de Romeinse tijd.

De dag hebben we afgesloten met een drankje en een hapje in Peters Brauhaus. Heerlijk!

langs de Rijn

Maandag 23 april 2012

We zijn de dag begonnen met een ontbijt bij een bakker in de buurt van het station. We hebben namelijk onze rugzak eerst naar het station gebracht om in een kluisje te stoppen. We hebben nog een hele dag in Keulen en we willen natuurlijk niet met een zware tas rond lopen.

We zijn vandaag bij Globetrotter geweest, een hele grote outdoor winkel. Erg leuk om doorheen te lopen en te bedenken wat we allemaal zouden willen hebben…

We hebben ‘s middags een tijdje bij de Starbucks gezeten, omdat we inmiddels zere voeten van al dat geslenter hadden. Verder hebben we in de buurt van ons hotel langs het water gelopen. Hier staan hele mooie moderne gebouwen.

Aan het einde van de middag hebben we bij een klein cafeetje echt Duits gegeten: schnitzels!
‘s Avonds zijn we weer in de trein naar Nederland gestapt.

Al met al een heerlijk weekendje weg!

20120423 Keulen
allemaal hangsloten
20120423 Keulen
kraangebouwen
20120423 Keulen
kraangebouw
20120423 Keulen
kerken
20120423 Keulen
kraangebouw
20120423 Keulen
de Ark van Noach (komt uit Nederland)