Weekendje Antwerpen (20 t/m 21 september 2014)

Zaterdag 20 september 2014

Eind september zijn we een weekendje naar Antwerpen geweest. We hadden een kamer geboekt bij Crowne Plaza, net buiten de ring van Antwerpen. Antwerpen bleek trouwens dichterbij te zijn dan we dachten. Het is maar iets meer dan 1,5 uur rijden vanaf Rotterdam. We zouden er zelfs voor een dagje heen kunnen…

Vanaf het hotel zijn we gaan wandelen richting de Vlaamsekaai, waar allerlei design- en woonwinkels zitten. Vanaf het hotel was dat zo’n 40 minuten lopen. Bij een cafeetje hebben we een tweede ontbijt gegeten. Heerlijke pannenkoekjes! Nadat we hadden gegeten zijn we langzaam richting het oude centrum gewandeld. We kwamen langs Het Steen, een kasteel. Hier kon je over een verhoogde wandelboulevard langs de Schelde wandelen.

20140920 antwerpen
uitzicht vanaf Het Steen
20140920 antwerpen
wandelboulevard langs de rivier

Uiteindelijk kwamen we bij het Bonapartedok aan waar Museum aan de Stroom (MAS) ligt. In het café bij het museum hebben we een drankje gedronken. Het zonnetje scheen, maar het terras zat helemaal vol. Binnen waren we de enige gasten.

antwerpen-3
reflectie van het museum

Het Museum aan de Stroom was al dicht tegen de tijd dat wij hier aankwamen. Maar met roltrappen kun je helemaal naar boven en vanaf het dakterras van het uitzicht over Antwerpen genieten. Vanaf boven is goed te zien dat er weinig hoogbouw is in Antwerpen.

antwerpen-4
uitzicht over Antwerpen

Inmiddels kregen we honger en zijn we teruggelopen richting Het Steen. Hier was een food truck festival, waarbij allerlei kraampjes eten verkochten. We hebben eerst rondgelopen om te kijken wat er allemaal voor lekkers te koop was. We vonden 1 lege kruk bij een tafeltje, dus konden we omstebeurt zitten. We hebben eerst een broodje rendang gegeten. Daarna een portie Japanse gehaktballetjes en Italiaanse gehaktballetjes. Met een glaasje wijn erbij smaakte dat goed. Na het eten zijn we teruggelopen naar het hotel. Dat bleek toch een stukje verder te zijn dan wij dachten, dus toen we eindelijk weer op onze hotelkamer waren hadden we pijnlijke voeten. Snel de schoenen uit en op bed ziten om tv te kijken. Uitrusten!

Zondag 21 september 2014

De volgende dag zijn we eerst wezen ontbijten in het hotel. Een goed begin van de dag. Het weer was een stuk somberder vandaag, maar na het ontbijt was het droog, dus we besloten om te gaan wandelen naar een beeldentuin in de buurt van het hotel.

antwerpen-5

We kwamen langs gigantische huizen, die vlakbij het bos lagen. In het bos waren heel wat hardlopers. Het was leuk om door de beeldentuin (of eigenlijk beeldenbos) van het Middelheimmuseum te lopen. Toen we weer bij het café bij de ingang waren begon het te regenen. We konden dus snel schuilen en een kopje thee en koffie drinken. Het ging zelfs heel hard regenen, dus wij zaten daar goed!

20140921 antwerpen
gestrande boot?
20140921 antwerpen
het is rood…
20140921 antwerpen
aan de galf
20140921 antwerpen
een kloppend hart?

Toen het weer droog was zijn we teruggelopen richting het hotel. Hier hebben we de bus naar het oude centrum genomen. We zijn naar het Museum Plantin-Moretus geweest. Plantin Moretus was in de 16e eeuw een van de grootste en belangrijkste drukkers van Europa.

20140921 antwerpen
een mooie gevel
20140921 antwerpen
bibliotheek
20140921 antwerpen
oude drukpersen

Na ons bezoekje aan het museum zijn we weer richting de Schelde gewandeld om bij het food truck festival een hapje te eten. Vandaag kozen we voor frietjes van de Frietfiets. Heerlijk!

Helaas was het toen weer tijd om naar huis te rijden. Wij vinden Antwerpen een hele leuke stad en zullen er zeker nog wel eens terugkomen.