Woensdag 16 mei 2001

Vanmorgen waren we rond 8 uur wakker, maar we zijn lekker blijven liggen. Toen we opstonden scheen buiten het zonnetje al: heerlijk een korte broek aan. Douchen is hier helaas niet mogelijk, dus dat was koud water in het gezicht gooien, tanden poetsen en klaar. We hebben daarna ontbeten met thee en boterhammen met pindakaas.

Nadat we al het eten weer bear proof hadden opgeborgen zijn we richting Yosemite Village gereden. Hier hebben we een groot gevuld stokbrood gekocht voor de lunch en een wandelkaartje. Verder hebben we even rondgewandeld om de meest vreselijke souvenirs te zien.

Daarna zijn we weer in de auto gestapt om een paar kilometer verderop, bij Curry Village (heet tegenwoordig Half Dome Village), de auto te parkeren om te wandelen. Onze wandeling gaat richting Vernal Falls en het eerste stuk is in de zon zeer zwaar. Althans voor mij. Hier moet je namelijk aardig omhoog klimmen.

Onderweg hebben we veel eekhoorns gezien en blauwe spechten. Gaaf! De omgeving is erg mooi: steile granietwanden, dennenbomen en af en toe een waterval. Na ongeveer een mij kwamen we bij een brug over de wildstromende rivier. Hier had je wc’s en drinkwater. Na even uitgerust te hebben zijn we weer verder richting de waterval gelopen. We kwamen er langzaam achter waarom deze wandelroute Mist Trail heet: het water van de waterval maakt het pad en de mensen die er lopen nogal nat.

We zijn niet helemaal naar boven aan de waterval gelopen, want we hadden geen regenjassen bij ons en dan zouden we drijfnat worden. Dus zijn we weer teruggelopen en dat beviel een stuk beter dan al dat geklim. Met de auto zijn we naar Yosemite Village teruggegaan waar we hout wilden kopen voor een kampvuur. Ze waren daar inmiddels met de weg bezig en daar mochten we niet afslaan. We zijn doorgereden naar Glacier Point waar we toch naartoe wilden. De weg ernaartoe had zeer veel bochten, maar toen we eenmaal boven waren hadden we een geweldig uitzicht over Yosemite Park.

We moesten dezelfde weg weer terug nemen en we zijn ook nog even via Yosemite Village gereden om hout en een fles rosé te kopen. Op de camping hebben we ons vuurtje aangestoken en we hebben er tot ongeveer 9 uur plezier van gehad. De wijn was al eerder op. We hadden geen zin om te koken en hebben ons, heel slecht, beperkt tot het eten van chips. Rond 9 uur was het helemaal donker en zijn we lekker gaan slapen.

20010516 - 04 yosemite
20010516 - 13 yosemite
20010516 - 20 yosemite
20010516 - 09 yosemite
20010516 - 16 yosemite
20010516 - 23 yosemite

Koop een reisgids

Of koop een andere reisgids voor Amerika

Zoek een hotel

Booking.com

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.