Wandelen bij Grand Canyon (22 mei 2001)

Dinsdag 22 mei 2001

Na ontbijt met brood en chocopasta of pindakaas zijn we naar Grand Canyon Village gereden. We zijn eerst gestopt bij de Watchtower, op nog geen 100 meter van de camping. Hier hebben we bij de supermarkt sandwiches en appels gekocht voor onderweg. In de Village hebben we de auto geparkeerd en zijn we via South Rim Trail gaan wandelen. We wandelen boven langs de rand van de canyon. Het uitzicht is erg mooi. Alles bij elkaar hebben we zeker een kilometer of vijf gelopen. Onderweg hebben we, behalve de Grand Canyon, zeer tamme eekhoorntjes, minimaal 3 condors en grote vliegende torren gezien.

Bij Hopi Point hebben we de shuttlebus genomen tot The Abyss. Hier hebben we wat foto’s genomen, o.a. van de Colorado River, en onze appels opgegeten. Daarna hebben we de bus genomen tot het eindpunt Hermit’s Rest. Hier had je een winkeltje en kon je blikjes e.d. kopen. Heerlijk zo’n gekoeld blikje drinken! Na ook hier rustig het uitzicht bekeken te hebben, hebben we de bus terug genomen naar de Village. Onderweg hebben we nog een mule deer langs de weg zien lopen.

Vanaf het eindpunt van de shuttlebus was het nog een eindje lopen naar de auto en het was natuurlijk inmiddels een stuk warmer. In de Village hebben we boodschappen gedaan zodat we vanavond kunnen barbecuen.

20010521 Grand Canyon
20010521 Grand Canyon
20010521 Grand Canyon
20010521 Grand Canyon
20010521 Grand Canyon

Weer terug op de camping hebben we de barbecue aangestoken en heerlijk gebarbecued, met een lekker roseetje. Na het provisorisch afwassen (mag eigenlijk niet in de national parks) zijn we naar Desert View gelopen om de zonsondergang te bekijken. Het was hier best druk met mensen die hetzelfde idee hadden…

20010521 Grand Canyon
20010521 Grand Canyon

Koop een reisgids

Of koop een andere reisgids voor Amerika

Zoek een hotel

Booking.com