Wandelen in Bryce Canyon National Park (26 mei 2001)

Zaterdag 26 mei 2001

Vandaag zijn we met de auto zijn we naar Sunrise Point gereden om te gaan wandelen. We zitten op circa 2500 meter hoog en daardoor voelen we ons allebei niet erg lekker en gaan we het rustig aan doen vandaag. We zijn de Queens Garden Trail gaan lopen waarbij we ongeveer 100 meter in de canyon afdalen. En dan loop je door een sprookjeslandschap. Echt ontzettend mooi! Je kan het je niet voorstellen totdat je er zelf rondloopt.

Aan het einde van de Queens Garden Trail had je uitzicht op een rots die op Queen Victoria lijkt. Na even gezeten te hebben besloten we om nog wat verder te wandelen via de Navajo Loop Trail. Hiervoor moesten we eerst een verbindingspad lopen door het dal met allerlei dennenbomen. Bij de Navajo Loop Trail konden we kiezen uit twee richtingen en we hebben gekozen voor Wall Street. Dit was een route die zigzaggend circa 150 meter omhoogging maar dan wel door een soort canyon. Het was een gruwelijk eind omhoog, maar met regelmatig stoppen om wat water te drinken viel het achteraf erg mee.

Al met al hebben we een schitterende wandeling gemaakt.

20010526 bryce canyon
20010526 bryce canyon
20010526 bryce canyon
20010526 bryce canyon
20010526 bryce canyon
20010526 bryce canyon

Bij de General Store hebben we een ijsje gegeten en daarna zijn we buiten het park op zoek gegaan naar een supermarkt. In Panguitch vonden we een redelijk grote supermarkt waar we voor de komende dagen eten hebben gekocht. We kwamen er namelijk achter dat het maandag Memorial Day is en waarschijnlijk veel dicht zal zitten.

‘s Avonds zijn we rond half 7 naar de Lodge gelopen om uit eten te gaan. Het was erg druk en we konden pas om half 8 terecht. Tot die tijd hebben we lekker buiten gezeten. We hebben lekker gegeten en er een flesje rode wijn bij gedronken. Christof koos gerookte forel als voorgerecht en daarna varkenslende en Mathilde koos gevulde jalapenopepers en daarna gevulde paprika’s. Het smaakte goed! Na het eten zijn we nog richting de canyon gelopen, want je schijnt hier geweldig sterren te kunnen zien. Helaas was het nog niet donker genoeg. Dan maar terug naar de tent.

‘s Middags zijn we buiten het park boodschappen wezen doen en kwamen we er achter dat je in Utah geen wijn in een supermarkt kunt kopen. Utah is een staat die door Mormomen wordt geregeerd en alle drank die sterker is dan bier mag alleen verkocht worden in State Liquor Stores. Ook bij de bar op de camping verkopen ze geen alcohol. Je kunt hier alleen wat drinken als je in het restaurant gaat eten, maar eten hebben we net gedaan. Helaas!

Koop een reisgids

Of koop een andere reisgids voor Amerika

Zoek een hotel

Booking.com