Wandelen in Arches National Park (28 mei 2001)

Maandag 28 mei 2001

Het is bijna 9 uur en ik wacht totdat Christof terug is van het douchen. Het zonnetje schijnt volop en het zal weer een zeer warme dag worden. Vandaag gaan we de natuurlijke bogen bekijken in Arches National Park. Het zal er wel druk zijn, want het is vandaag Memorial Day en dat is een nationale feestdag. We hebben de aanwijzingen uit National Parks for Dummies gevolgd voor een leuke autoroute door het park. We zijn naar The Windows gereden en hebben daar langs de North en South Window gewandeld. Het is heel apart om onder zo’n boog te staan. Heel apart dat die bogen kunnen ontstaan. De Turret Arch hebben we ook bekeken en hier kon je over de rotsen naar de boog lopen. Leuk om te klimmen.

Daarna zijn we naar het einde van de scenic way gereden en zijn naar Landscape Arch gewandeld. Dit is een lange arch die erg druk lijkt. Het was erg warm en het was zwaar wandelen, zeker als je door rood duinzand loopt. Toch zijn we verder gelopen richting Double-O-Arch, maar daar zijn we nooit aangekomen want het was te ver lopen voor ons. Wel hebben we door een soort canyon gewandeld, eigenlijk geklommen, en twee andere arches gezien, onder andere Navajo Arch.

Daarna vonden we dat we met deze hitte voldoende gelopen hadden en zijn teruggegaan naar de auto. Al met al hebben we 5 kilometer gelopen. met de auto zijn we teruggereden tot het viewpoint voor Delicate Arch en dit is de meest bekende arch en staat ook op de nummerborden van Utah. Ook van een afstandje is deze arch gaaf om te zien!

20010528 arches
20010528 arches
20010528 arches
20010528 arches
20010528 arches
20010528 arches
20010528 arches
20010528 arches
20010528 arches

Aan het einde van de middag liepen we weer in Moab, want Christof leest op dit moment zeer snel en heeft alvast een nieuw boek nodig. Bij de supermarkt hebben we barbecuespullen gehaald voor het eten. Verder hebben we op de camping lekker zitten lezen en kwamen we erachter dat je ook kunt verbranden als het bewolkt is, zoals vandaag. Vervelend dus. Het barbecuen ging erg traag maar uiteindelijk kwam het allemaal goed.

Het is hier trouwens zeer warm en ook ‘s avonds koelt het niet echt af. Wel is het af en toe bewolkt.

Koop een reisgids voor zuidwest-Amerika

Of koop een andere reisgids voor Amerika

Zoek een hotel bij Arches National Park