Via Baden-Baden naar Freiburg (23 juli 2016)

We zijn van 16 t/m 29 juli op kampeervakantie in Duitsland. Ons reisschema vind je hier.

dit blog bevat affiliate links naar ACSI Eurocampings

Zaterdag 23 juli

Na een aantal dagen op camping Höhencamping Langenbrand in Schömberg te hebben gestaan is het tijd om weer te verhuizen. Normaal gesproken blijven we maar een dag of 2-3 op een camping, maar hier hebben we vijf dagen gestaan. Het is dan ook een handige uitvalsbasis voor zowel Karlsruhe als Stuttgart.

Terwijl het buiten een beetje regent rijden wij door het noorden van het Zwarte Woud richting Baden-Baden. We parkeren de auto in een parkeergarage en gaan de stad gaan. We zien al snel dat we de gemiddelde leeftijd naar beneden halen 🙂

20160723 - 1
Baden-Baden

We krijgen zin in taart en dan vooral natuurlijk Schwarzwalder Kirschtorte. Volgens de Rough Guide hebben ze bij café König de lekkerste Schwarzwalder Kirschtorte die er bestaat. Die willen wij dan wel eens proeven. Helaas hebben ze deze taart nu niet. We kiezen uiteindelijk voor een aardbeientaart, die ook erg lekker is. Het waiss wel onduidelijk hoe het zit met bestellen. Koffie en thee moet je bestellen bij de serveerster, maar de taart moet je in het bijbehorende winkeltje bestellen.

20160723 Baden-Baden
café König
20160723 Baden-Baden
taart eten

Na het taart eten wandelen we nog wat meer door de stad. Baden-Baden is niet zo groot, dus we zijn vrij snel uitgekeken. Als je het leuk vind om naar een badcomplex te gaan kun je gemakkelijk meer tijd in de stad doorbrengen denk ik.

20160723 Baden-Baden
muurschildering van Le petit prince
20160723 Baden-Baden

Vanuit Baden-Baden rijden we via de Schwarzwalder Hochstrasse richting Freudenstadt. Een weg met veel bochten. Helaas hangen er vandaag veel wolken waardoor we niet veel van het uitzicht kunnen genieten. Vanaf Freudenstadt rijden we naar Freiburg im Breisgau. Nu komen we voornamelijk door de valleien, met leuke kleine dorpjes.

We komen rond 16 uur bij camping Hirzberg in Freiburg aan. Het is erg druk op de camping en we moeten zeker een half uur wachten tot we aan de beurt zijn om een plaatsje toegewezen te krijgen. Gelukkig hebben wij maar een tweepersoonstentje. We krijgen een plekje aan de rand van de camping, tegen een weiland aan. Een nadeel is dat we onze auto eigenlijk buiten de camping, aan straat, moeten parkeren. Gelukkig komen we in gesprek met andere Nederlanders die vlakbij ons staan. Zij hebben een best grote plek voor hun auto en caravan en onze auto mogen we daar bij parkeren. Dat is erg prettig, want nu hoeven we niet alle kleren e.d. uit de auto te halen.