Ubud (25 augustus 2011)

Donderdag 25 augustus 2011

Op onze tweede dag in Ubud gaan we weer eerst naar een museum, dit keer naar Agung Rai Museum of Art (ARMA). In dit museum zijn een aantal moderne schilderijen te vinden en verder Balinese kunst. Het museum is kleiner dan dat van gisteren en eigenlijk ook minder leuk. Het cafe dat erbij hoort is wel leuk. Op vertoon van ons kaartje krijgen we een kopje thee/koffie. We zitten hier op lekkere banken in de schaduw.

20110825 Ubud

We wandelen naar Monkey Forest. Zoals de naam al zegt lopen hier apen rond. Verder zijn er tempelgebouwen. We kopen een kaartje, maar geen bananen. Dat doen andere toeristen wel en zodra ze het bos inlopen komen de apen op hen af.

De apen willen zo graag bananen dat ze zelfs op mensen klimmen. We lopen rustig langs de apen en maken wat foto’s. Er zijn zelfs apen met baby-aapjes. Erg schattig!

Op een gegeven moment lopen we over een bruggetje en uit mijn ooghoek zie ik een aap met ons meewandelen. Hij loopt op de brugleuning en springt naar de andere kant. En dan voel ik meer gewicht op mijn tas en zit de aap op mijn tas. Hij springt weer naar de brugleuning en houdt mijn tas vast. Daar hangt een houten gelukspoppetje aan waarvan de aap blijkbaar denkt dat het eetbaar is. Ik probeer door te lopen, maar de aap laat zijn tanden zien. Hij pakt het gelukspoppetje tussen zijn tanden beet en bijt het er snel af. Hij gaat er mee vandoor. Wij lopen snel door!

20110825 Ubud

En dan zit ons verblijf in Ubud er weer op. Ubud is een toeristische plaats, maar het is ook een leuke plaats. Er zijn veel kunstgalerijen voor als je op zoek bent naar kunst op mee naar huis te nemen. Er zijn veel caf├ęs en restaurants waar je ook lekker Indonesisch kunt eten.

Onze kamer is klein en gehorig, maar de mensen zijn heel erg vriendelijk, de binnentuin ziet er leuk uit, er is een lief hondje (dat lekker op ons terras komt liggen) en er is een gratis internetverbinding.