Woensdag 24 augustus 2011

De volgende dag gaan we lopend op stap vanuit Teba House. We gaan naar Museum Neka Art Museum, een museum met vooral Balinese kunst. Er zijn ook schilderijen van Europeanen met een hele zaal voor de Nederlander Arie Smit, die sinds de Tweede Wereldoorlog in Bali woont. Het is een leuk museum waar we een goed beeld hebben gekregen van de verschillende soorten Balinese schilderijen.

20110824 Ubud

Vlakbij Puri Saren Agung (het waterpaleis) lunchen bij Lotus Pond Restaurant. Een plek die vol zit met toeristen. Het uitzicht op de vijvers vol met waterlelies is erg mooi, maar het eten is wat saai.

20110824 Ubud
20110824 Ubud
Rijstveld in de stad
‘Ik lig hier altijd bij de ingang van het paleis’

‘s Avonds gaan we naar een Balinese dansvoorstelling. Bij een tempel in het centrum stromen toeristen binnen om te kijken naar een kecak dans. Dit is een dans die door mannen wordt gedaan en het begeleidende geluid wordt gemaakt door stemmen. Ze beelden een verhaal uit waarbij Vanara, die op een aap lijkt, prins Rama helpt om de duivelse koning Ravana te bestrijden. Het is een fascinerende voorstelling met het geluid van de mannenstemmen en mooie kostuums. De avond wordt beĆ«indigd met een vuurdans, waarbij een man, verkleed als paard, door brandende kokosnoten loopt. Ziet er spannend uit!

De tempel die als achtergrond dient voor de dansvoorstelling
De dansvoorstelling
De dansvoorstelling
Vuur maken voor de vuurdans

Helaas slapen we die nacht slecht omdat de kamers erg gehorig zijn en er snurkende mensen aan beide kanten van ons slapen. Christof heeft oordopjes ingedaan en ik heb ergens in de nacht mijn iPod gepakt (muziek luisteren en proberen te slapen gaat beter dan naar hard gesnurk luisteren…). Vreselijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.